Do jaké míry je tedy mužstvo hotové?
Pro podzim chceme mít do pole šestnáct sedmnáct hráčů. Je to většina z brumovské sestavy. Nebyli tady nemocní Tomáš Praks a Honza Krejčí, kteří do kádru patří. Administrativně budeme některé příchody dolaďovat až do konce týdne.

Fanoušci Baníku Ostrava.
V Ostravě a Karviné probíhá Zlatý kahan. Přijeli i Angličané či Velšané

Pojďme ke konkrétním novým jménům. Dvěma góly zaujali bratři Vintrové.
Chceme je. Víme, že jsou góloví. To potřebujeme, ale musí přepnout na mužský fotbal ve třetí lize. Zatím byli ve Zbrojovce zvyklí hrát jen v juniorské lize. Tady to ve středu pole bude o větší práci. Nejen o gólech, ale i práci pro mužstvo, tedy i v defenzívě. Připouštím, že oba se uvedli ve velmi dobrém světle.

Trápil vás hrot útoku. Vyřeší to příchod Srba Marca?
Měl by. Dostává se do moře šancí, ale bohužel je zatím neproměňuje. I s minulým zápasem měl sedm osm tutovek, ale nedal ani jednu. To je pro útočníka špatná vizitka. Musí přijít zlepšení, aby hlavně on tu práci mužstva zúročoval.

V posledním přípravném utkání na start podzimní části MSFL vyhráli fotbalisté MFK Vyškov v Brumově vysoko 6:0.
Fotbalisté MFK Vyškov si v generálce na ligu zastříleli. Brumovu dali šest gólů

Co další adepti?
Už v týdnu se k nám připojil Dembakwi Yonba, alias Baxi. V tréninku i v zápase pracoval velmi dobře. Měl tam dobré individuální akce, běhal dopředu i do defenzívy a nachystal několik šancí. Umí se sám uvolnit. Takže s ním je spokojenost. Přímo na zápas přiletěl z Francie Stefane Le Metayer. Chápu, že chtěl hrát, ale bez nějaké, řekněme aklimatizace, to pro něho bylo těžké.

To, co předvedl, mě nepřesvědčilo, takže s hodnocením počkám. A máme tu i velmi pracovitého Pavlo Dovhanyuka z Hodonína. Jeví se velmi dobře. Hrát budou ti, co splní naše požadavky.

Orlová se chce vrátit do kraje.
Orlová chce přebor zpět. Schimke: Kdybych nevěřil, nejdu do toho

Nová jména byla i na dalších postech.
Lukáš Vychodil zahrál velmi dobře, a to i v předchozích zápasech. Totéž platí pro Radka Látala (syn bývalého reprezentanta z Olomouce, pozn. red.). S oběma počítáme.

Jste spokojen s letní přípravou?
Ano. Všechny zápasy splnily účel, i Brumov, přestože hraje o dvě třídy níž. Mrzí mě jen, že se nepodařila sehrát generálka s Hodonínem, ale to jsme nemohli ovlivnit. Hráči vesměs naskočili do přípravy dobře individuálně připravení. Trénovali jsme tři týdny každý všední den, v sobotu jsme hráli zápas.

Teď už přejdeme na klasický soutěžní rytmus. To znamená v pondělí po utkání je bazén a regenerace, v úterý a ve středu trénink, ve čtvrtek volno a pátek specializovaný předzápasový trénink.

Před měsícem sledovali, jak jejich země zápolí na světovém šampionátu, a nyní se snaží zaujmout natolik, aby si jednou pozvánku do seniorského národního týmu vysloužili i oni. V Rosicích na Brněnsku se připravuje reprezentace do 23 let ze Saudské Arábie.
Zpestření na Moravě? Arabové sem přijeli piplat mladé fotbalisty

Jaké jsou možnosti tohoto mužstva?
Majitel klubu nechce mít Vyškov jen ve třetí lize a v nějakém horizontu dvou tří let bychom se měli posunout dál. Proto sem budou chodit hráči ze zahraničí. Zatím to pořád nebyli ti z jeho stáje. Jejich příchod trochu brzdí víza. Ale je předpoklad, že tři hráči od něho dorazí v listopadu.

Co z tohoto pohledu soudíte o nadcházejícím ročníku MSFL vy?
Jako trenér jsem u mužstva třetí sezonu. Chtěl bych, aby začátek soutěže byl jako ty dvě předchozí, kdy jsme byli v absolutní špici MSFL. Chceme hrát co nejvýš a z toho, v jakém budeme postavení po podzimní části, se budou odvíjet plány pro jaro.

Z utkání I. A třídy Český Brod B - Divišov (2:3).
Stejskal: Jestli zopakujeme Chorvatsko, o postup mít strach nebudu

Nemůže se opakovat situace z posledních dvou let, kdy mužstvu druhá polovina soutěže nevyšla?
Věřím, že se to nestane. Že po dobře rozjetém podzimu nám naši stěžejní hráči tentokrát neodejdou. My jsme je tehdy nenahradili a dohrávali jsme se slátaným mužstvem o dvanácti lidech. Tak to určitě ne! A pak je tu samozřejmě naše vlastní práce. Budeme na hráče tlačit, aby chtěli každý zápas vyhrát. Musí pochopit, že remíza se slabším soupeřem, byť na jeho hřišti, je ztrátou.

Teď tu máme rychlostní typy, mladé kluky, kteří se ve fotbale chtějí posunout dál. To je dobré. A mají na to předpoklady, když budou makat. Věřím, že s Tomem Poláchem jsme schopni je dobře připravit a motivovat.

Ilustrační foto Rosic při zápase (ve žlutém).
Začíná Mol Cup. Do akce jdou mužstva z nižších soutěží