Fair play gesto předvedl během McDonald's Cupu, největšího žákovského turnaje v Česku.

Současný fotbalista Sparty, jenž brzy oslaví 20. narozeniny, překvapil soupeře, rozhodčího i osobnosti. Přiznal teč, jež odvolala gól jeho týmu (gól padl po autovém vhazování). „Pravidla by se měla dodržovat. Pro fotbal je úžasné, když si to v zápalu boje uvědomí i dítě,“ řekl Martin Doktor. 

Michal Sadílek v kvalifikačním zápase proti Bělorusku
Sadílek už zase hraje fotbal. Zdraví je na prvním místě, říká český reprezentant

Právě ředitel Českého olympijského výboru ocenil mladého šikulu přímo během Svátku fotbalu.

Naštěstí tehdy neplatilo rčení, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.

Skrytá symbolika 

Karabec, oblékající modrožlutý dres ZŠ Marjánka z Prahy, slavil s parťáky výhru nad Pískem a poté i postup do finále. Dvoudenní zápolení skončilo dokonce happyendem: škola spolupracující se Spartou celý turnaj vyhrála.

„Na McDonald's Cup mám ty nejhezčí vzpomínky,“ zavzpomínal talent, když se prosadil do áčka mezi hvězdy formátu Bořka Dočkala. „Ohromně jsme si zápasy užívali a bavilo nás to.“

Bývalý hráč Liberce nebo pražské Slavie po konci profesionální kariéry našel cestu domů do Žacléře. První zápas si zahrál za B tým v okresní soutěži III. třídy
Tři tituly a 25 ligových branek. Blažek se vrátil domů, čeká ho ale operace

Mimochodem, v celém příběhu se ukrývá i malá symbolika. Víte, že ve stejné době jako čin fair play (tedy v roce 2014) se radovala Sparta naposledy z titulu?