„Bývá to každoročně, že se někomu mimořádný postup naskytne,“ souhlasí předseda Jihomoravského krajského fotbalového svazu Pavel Blaha.

DUŠAN TESAŘÍK (vlevo) prý skončil v týmu Modrá/Hrobce.
Nepokoje v Modré. Tým se rozhádal s fanoušky, pak i mezi sebou

Bystrc postoupila do divize až ze čtvrté příčky. Proč nechtějí výš kluby z lepších pozic?
Nevím, jaké mají jednotlivé kluby problémy a možnosti, ale potvrzuje se, jak je důležité, aby hrály vždy na co nejlepší umístění, možnost se jim může naskytnout. Na řadě byl s postupem do divize původně Olomoucký kraj, jeho kluby však nabídku neakceptovaly, takže došlo na jižní Moravu. Kromě Lanžhotu, který vyhrál krajský přebor, to vzala ze čtvrté příčky Bystrc, Bohunice ani Ráječko před ní neměly zájem o postup.

Pomůže to jižní Moravě, která v divizi oslabila odstoupením Tišnova?
Momentálně tam máme aspoň zase jiné zastoupení. Tišnova je škoda, protože region kolem něj byl takový prázdnější a fotbalově něco startovalo, ať už to bylo díky Oldřichu Mertovi (bývalý mecenáš Tišnova – pozn. red.), který to tam zdravě fotbalově pobláznil. Tišnov po podzimu suverénně vedl divizi, měl našlápnuto do třetí ligy. Měli jsme vyšší soutěže v kraji víc rozprostřené, teď je na severozápadě zase fotbalová díra.

Petr Průcha.
Kdysi skočil z kraje do ligy. Gól jsem dal i Čechovi, vypráví Petr Průcha

Dostal jste oficiální vysvětlení, proč Tišnov odstoupil?
Jen to, že se tam nedohodli. Peníze do sportu se shání těžko, pokud jej nepodpoří město, kraj či stát. Když najdete někoho, koho to baví a chce do fotbalu dávat privátní peníze, je škoda, že ho necháte zase odejít.

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil.
Kornfeil prodloužil smlouvu v Moto3. Najít místo v Moto2 je složité, popisuje
Speřice v generálce na sezonu porazily Leštinu 2:0. Zápas nabídl hodně důrazných soubojů.
Manažer nejmenšího klubu přeboru: Chceme, ať to tady kluci mají rádi

Dolehne pád Zbrojovky na krajský fotbal?
Zbrojovka je propojená s projektem Regionální fotbalové akademie pro žákovské kategorie, na který navazuje klubová akademie ve Zbrojovce pro dorostenecké ročníky. Podmínka je, aby klub hrál profesionální soutěž, což druhou ligou splňuje. Nejvíc pocítí fanoušci, že nechodíme na první ligu. Brno stoprocentně do nejvyšší soutěže patří, jako druhé největší město tam má být.

Jiří Lipták vystřílel bronz v trapu na Mistrovství Evropy v Rakousku.
Střelec musí být břichomluvec, říká o nástrahách střelnic bronzový Lipták
Adam Ondra
Další cíl zdolán. Lezec Ondra pokořil jako první kanadskou Nevíru