Šlágr kola jste zvládli vítězně, takže plná spokojenost?
Samozřejmě, další důležitý a nesmírně těžký zápas jsme zvládli. Taky proto, že jsme byli velice efektivní. Důležité bylo, že když Hradec vyrovnal na 1:1, že jsme hned vzápětí dali druhý gól. Ve druhé půli jsme si to už pohlídali, makali jsme dozadu, a když jsme dali třetí gól, bylo rozhodnuto definitivně.

Zmíněné tři góly jste všechny dal vy a my tady dlouho přemítali, kdo a kdy naposledy v Dynamu byl autorem hattricku.
To jsme na tom stejně. Já taky marně přemítal, kdy a zda vůbec někdy jsem dal tři góly. Říkal jsem si, že zkusím dát gól pro našeho malého, nakonec z toho byly góly tři… Hlavní ale je, že byly taky tři body.

Který z těch tří gólů vás těší nejvíc? Třeba ten druhý, který jste dal bezprostředně poté, co Hradec vyrovnal na 1:1 a který tudíž byl v zápase možná zlomový?
Já si považuji všech tří gólů, ale ten druhý, který padl hned po rozehrání a my díky tomu zase odskočili, opravdu byl asi hodně důležitý.

Na všechny tři góly vám nahrál Jirka Kladrubský, z jehož přihrávek už jste nějaké góly dal už i v minulých zápasech. Vypadá to, že byste spolu mohli hrát i naslepo?
Já mu říkal, že z těch jeho centrů to nejde nedat… Asi ho ještě prodám někam do zahraničí… (smích)

Zápas jste perfektně zvládli po taktické stránce, bylo ve hře Hradce vůbec něco, čím vás jeho hráči nějak zaskočili?
S tím, že Hradec je dobrý na míči, jsme počítali. Oni dobře drželi balon, de facto ale jen po vápno. Oni hráli a obehrávali to, ale bez větších šancí. My jsme své možnosti dokázali využít, a to zápas rozhodlo.

Před příchodem do Dynama měl o vás zájem i Hradec, nakonec jste ale dal přednost jihu Čech. Měl pro vás zápas proti Hradci tudíž specifický náboj?
Bral jsem to jako každý jiný zápas. Chtěl jsem dát gól a chtěl jsem, abychom vyhráli. Těší mě, že se to podařilo a těžký zápas jsme zvládli.

Dá se říct, že to byl zápas pravdy?
Zda přímo zápas pravdy, to nevím, ale my už měli doma se Znojmem stejnou šanci odskočit na první příčku, ale bohužel se nám to v tom velice smolném zápase nepovedlo. Teď jsme za tím šli a jsme rádi, že to tentokráte vyšlo. Teď ještě z těch čtyř zápasů, co nám do konce podzimní části sezony chybějí, vydolovat co nejvíc…

Hodně bude záležet i na tom, zda střelecká forma vydrží vám osobně. S osmi góly vedete tabulku druholigových střelců!
Po zápase mi Tábor říkal (Ivo Táborský – pozn.), že gól dám ze všeho, i z každé pološance. A já přitom před koncem zápasu místo abych dal čtvrtý gól, to dám z metru holení vedle brány… To však je moje klasika.

Ty vaše góly ale spíš svědčí o tom, že teď hrajete ve velké pohodě. Vidíte to stejně?
Jistě, cítím se tady hodně dobře. Na rozdíl od Polska, tam to angažmá nebylo vydařené. Tady je to v pohodě, fotbal, život, všechno. I tréninky mě začaly bavit a do fotbalu dávám maximum a vrací se mi to.

Má pro vás to, že teď společně s Magerou kralujete druholigovým kanonýrům, nějakou důležitost?
Na to nekoukám, za každý gól jsem ale rád a každého si považuji. Máme však týmový cíl, ten všichni známe a za ním jdeme. Když do konce soutěže už nedám gól a my postoupíme, budu spokojen.

Když jste krátce před koncem střídal, užíval jste si i ovace diváků?
Určitě, nic takového jsem ještě nezažil. Škoda, že nepřišlo šest tisíc lidí, bylo by to ještě hezčí. Ale bylo to v televizi a já věřím, že na zbývající zápasy bude stadion ještě víc plný. Ale ti, co přišli teď, nám fandili a my to na oplátku odmakali. Škoda pro ty, co zůstali doma. Nicméně je to na nás, jedině svými výkony a výsledky fanoušky na stadion přilákáme.

JAK HO VIDĚL TRENÉR SOUPEŘE?


Trošku dvojí pohled na Davida Ledeckého měl trenér Hradce Králové Zdenko Frťala.

Před zápasem pro web hradeckého klubu chválil Ledeckého fotbalové schopnosti: „Je velice nebezpečný tím, že je schopný pracovitost v zápase prokázat i v pokutovém území. Umí si najít místo, je mu jedno, zda zakončuje levou nebo pravou, má skvělý timing na hlavu. Ve druhé lize je to jeden z nejkomplexnějších útočníků,“ varoval své svěřence před cestou na jih Čech.

Ale když Ledecký svým hattrickem šlágr kola rozhodl, Zdenko Frťala na muži večera už neviděl jen klady: „O kvalitách Ledeckého jsme věděli, protože byl u nás v létě v přípravě. Mě ale zklamal, protože jsme s ním byli prakticky dohodnuti na smlouvě, jenže pak u něj rozhodly ekonomické věci, které mu Budějovice nabídly. Takže se k němu ani nebudu vyjadřovat,“ odvětil na dotaz Deníku, čím si vysvětluje, že v předchozích jedenácti kolech jeho tým dostal jen pět gólů a teď jim Ledecký v jediném zápase sám dal hned tři.

A jak se zdá, svého „letního“ trenéra tím příliš nepotěšil…