Jak jste se k tancování vůbec dostal?
K tancování jsem se dostal díky známým, kteří se chtěli naučit latinské rytmy a řekli mi o tom. Důvodem proč tančím je ale svatba. Tu jsme s partnerkou zatím odsunuli, abychom si tento den mohli společně užít a protančit. Tanec byl už dlouho můj tajný sen, ale k fotbalu jsem spíše více využil gymnastiku, takže jsem se v době mé profesionální kariéry věnoval právě jí a sen o tančení šel stranou.

Robert Bartolomeu
Bartolomeu Zlínu vystřelil Evropu. Teď chce se Zbrojovkou zpátky do ligy

Jak dlouho se tanci věnujete?
S partnerkou jsem začal tančit salsu loni v březnu. Dalším latinským tancům, které jsou také soutěžními, se věnuji zhruba půl roku. 

Partnerku jste si našel sám, nebo vám ji přidělili v klubu?
Mám štěstí, že mám partnerku mnohem šikovnější, než jsem já sám a je zároveň i mou životní partnerkou. To se pak tancuje samo. (smích)

Jak často trénujete?
Trénujeme pravidelně třikrát týdně a k tomu máme občas individuální lekce. Už jsem zažil i plný tréninkový taneční den. To znamená třífázový trénink a k tomu večerní praktické vystoupení se všemi tanečními páry.

Utkání 3. kola fotbalového poháru MOL Cup mezi TJ Slavoj Polná a AC Sparta Praha.
Gól proti Spartě? O tom sní každý fotbalista, říká střelec divizní Polné

Je na vás trenér Rudolf Jelínek přísný, nebo vás spíše šetří?
Právě trenér má velkou zásluhu na tom, že už tančím. Musím říct, že si musí občas kleknout k mým nohám a pohybovat s nimi tak jak potřebuje, protože já toho občas nejsem schopný, což ho stojí opravdu dost sil.

Jak dlouho jste se na premiérový soutěžní závod připravoval?
Trenér naši skupinu připravuje zhruba od poloviny května. Ve skupině jsme celkem čtyři páry. Občas si dáme společně taneční i na nějakém večírku či společné večeři. Vytvořili jsme super kolektiv, dobrou partu, stali se z nás přátelé.

V jaké kategorii jste zvítězil?
Je to zatím kategorie hobby, na postupové soutěže se zatím chystáme. Teď jsme si to šli vyzkoušet, abychom věděli, co takové soutěžení obnáší.

Předminulou sezonu se Jordan Antonio Brown vydal hledat štěstí do Německa. Zakotvil v rezervě bundesligového Hannoveru 96 a klub opustil po dvou letech bojů ve čtvrté německé lize.
Znojmo posílí bývalý hráč West Hamu Brown. Nastupoval i v anglické reprezentaci

Máte velké ambice? Kam byste se chtěl protančit?
Věřím, že se nejlépe naučím porovnáváním se s ostatními, takže taneční soutěže budu vyhledávat, abych se maximálně zlepšoval. Ambice na nejvyšší mety tanečního sportu nemám. Předpokládám, že se zastavím v nějaké z nižších bodovaných tříd.

Populární televizní soutěž StarDance vás neláká? 
StarDance je krásná soutěž. Upřímně, láká mě, ale také vím, že je mi tato soutěž na míle vzdálená. (úsměv)

Bolí vás tancování více než fotbal?
Určitě ne. Ale nyní posuzuji fotbal na mezinárodní profesionální úrovni s tanečním sportem na nejnižší úrovni.

Olešnice u Bouzova (ve světlých dresech) vyhrála na Nových Sadech 5:3. Martin Komárek
Pořád chci hrát od podlahy, moje hra kluky bolí, říká bývalý fotbalista Sigmy

Kariéru jste ukončil poměrně brzy. Fotbal vám nechybí?
Chybí, ale dospěl jsem k názoru, že nebudu kazit práci chirurgům, kterou na mně odvedli. Takže se fotbalu aktivně raději nevěnuji.

Navštěvujete pravidelně ligové zápasy nebo utkání nižších soutěží?
Velmi nepravidelně. Občas mám možnost si zatrénovat s divizním Bzencem. Ale určitě je velký rozdíl sledovat zápasy v hledišti přímo na stadionu než doma u televize. Vím, že je mnohem lepší vidět zápasy naživo. 

Neuvažujete, že byste se angažoval v nějaké klubu?
Neuvažuji, protože nyní tančím. (úsměv) A když netančím, tak jsem v práci. A víkendy raději trávím s rodinou a dětmi.

Co říkáte na situaci v českém fotbale?
Fotbal zažívá v jeho nejvyšších patrech velkou krizi, ze které je složité se dostat. Na reprezentační úrovni za světovou či evropskou špičkou výkonnostně zaostáváme o parník. Tuzemská liga má ale podle mě dobrou úroveň. A k tomu v ní máme dost moravských týmů. Problém má nyní akorát Zbrojovka Brno. Jinak mně se liga líbí. Fotbalový fanoušek může být spokojený.

Erich Brabec.
Nový realizační tým Vlašimi povede Erich Brabec