Pořád ho chtěli, i když peripetie s jeho přesunem z Liberce do Hradce byly až nedůstojné. Brazilec Wesley da Silva hned v prvním zápase za Votroky ukázal, že veletoče stály za to.

Tomáš Řepka.
Zpronevěra, či úplatek? Historka o sparťanské kase a Řepkovi zlidověla

Měl velkou zásluhu na výhře Votroků v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Žižkovem 4:0. Dal branku, další nachystal. „Góly mi dávají motivaci,“ pronesl po duelu.

Brazilec se prosadil, i když nehrál dlouhé týdny žádný zápas. V Liberci nedostával šanci, po příchodu do Hradce byl zraněný. „Chyběla mi kondice,“ přiznal.

No, vidět to moc nebylo. Wesley se prezentoval přesně stylem, který se od něj čeká. „Je to dělník,“ popsal ho hradecký trenér Zdenko Frťala. „Je neuvěřitelně silnej. Takoví jsou tihle kluci,“ ocenil záložník Filip Zorvan.

Jan Nezmar.
Známá tvář v přeboru. Z kanceláře na Slavii zběhl manažer Nezmar k Dukle

Kouč tohle moc dobře věděl, ale potřeboval, aby nová součástka zapadla do nyní šlapající hradecké mašiny. Proto si vzal v sobotu na pohovor Brazilce a právě Zorvana.

„Nehráli spolu pět, šest utkání. Není tam součinnost,“ ozřejmil důvod.

Na hřišti to ale nebylo vidět. Pánové si rozuměli, stejně jako v kabině. „Je s ním sranda. Česky mluví slušně,“ vykládal Zorvan. „Prioritně mu jdou nadávky,“ usmál se Frťala.

V neděli Wesley ukázal, že nejen to.

Radek Vodrážka
Za co se platí na Petříně? Za červenou kartu i za nevoňavé zamoření kabiny

Adam Vlkanova: Trhlina, tři týdny mimo hru
Adam Vlkanova, ofenzivní hvězdička fotbalového Hradce, se v neděli zranil. A nevypadalo to dobře.

„Má trhlinu ve stehenním svalu,“ prozradil v pondělí Michal Petrák, tiskový mluvčí klubu. V tuto chvíli to vypadá, že by Vlkanova mohl být za dva až tři týdny zpátky ve hře.

To je celkem optimistická zpráva. Vyjde to?

Ilustrační foto
Pokutové kopy mezi Čelákovicemi a Divišovem nebraly konce