Program: úterý 14. srpna: Tatran – Loko Vltavín (18). Středa 15. srpna: Neratovice – Velvary, Kladno – Karlovy Vary, Čáslav – Vlašim, Turnov – Štěchovice, Horky – Dobrovice, SK Rakovník – Sokolov, Admira Praha – Králův Dvůr, Ostrá – Zápy, Hostouň – Vyšehrad, Benátky – Benešov. Středa 22. srpna: Brandýs – Žižkov (vše v 18:00).

Horky vyřadily Rajnochův Motorlet a těší se na Picavu

Horky – Motorlet Praha 4:2 po prodloužení (1:0, 2:2)

Zaplněné ochozy, příjemné počasí, napínavý průběh a na konci nadšení domácích hráčů i diváků. Horky zvládly historickou premiéru v Českém poháru – MOL Cupu na jedničku a v dalším kole se mohou těšit na atraktivní derby s nedalekou Dobrovicí.

Motorlet měl sice obrovskou šanci už v 1. minutě, ale Michňa se zblízka nenechal propálit Jandou, který ve vápně odstavil Šťastného. Naopak Horky svou tutovku proměnily. Klain vyslal do běhu Korce, který svůj nájezd zakončil přesně k tyči.

Přední divizní tým v čele s internacionálem Rajnochem byl zápalem domácích zjevně zaskočen, záhy po přestávce ho ale vrátila do hry laxnost horecké obrany. Ta nechala projít Scharfa a prostrčit míč na ex-benáteckého Stanislava Maříka, který si osladil debut gólem na 1:1.
V sestavě Horek už chyběl kanonýr Bohumil Nádeníček, zato nastoupilo hned šest posil, z toho dvě staronové (Radek Mynář a Václav Kohout). Kořínek se Zikmundou přišli z Rejšic, Jeník z Kel a Ondrušík z Vyšehořovic. Právě posledně jmenovaní si náramně rozuměli při sérii rohů: Ondrušíkův vrácený centr usměrnil Jeník kolenem do sítě – 2:1.

Bývalý sparťan Mynář se v šancích neprosadil – po Korcově střele netrefil z dorážky prázdnou bránu a také po chvíli z otočky těsně minul. Když už diváci na tribuně přemítali o pohárovém finále Sparta – Horky, zaskočil je přesnou trefou z 10 metrů zkušený Rajnoch a šlo se na prodloužení.

V něm už třetímu celku divize došly síly, naopak čerstvý Václav Kohout zakončil bombou skvěle sehranou standardku po ose Smetana – Zikmunda – Karásek a sám ještě z brejku ve dvou na jednoho po Šimkově lahůdkové přihrávce zakončil do prázdné brány.

Branky: 102. a 115. V. Kohout, 15. Korec, 64. Jeník – 50. Mařík, 87. Rajnoch.

Rozhodčí: Šťastný. Bez karet. Diváci: 245. Střely na bránu: 5:3. Rohy: 5:8.

Horky: Michňa – Doležal (96. Karásek), Murárik, Šťastný, Klain – Horák (81. V. Kohout), Smetana – Ondrušík, Mynář (105. Šimek), Jeník (73. Kořínek) – Korec (65. Zikmunda).


Ilustrační foto
Trenéři před startem soutěží