Předchozí
1 z 9
Další

Béčko Kosmonos dalo tentokrát pocítit svou sílu Chotětovu, o jehož první domácí porážce po dvaceti minutách hry pochyboval asi málokdo. Jediným gólem si náladu ze tří zápasů bez výhry spravily druhé Rejšice, v Mělníku nedopřály trefou v závěru další rozlet tamnímu FC.

Naplno zabrala i bodově srovnaná bronzová dvojice Benátky B – Pěčice. Ty protáhly na dva zápasy gólový i bodový půst domácím Byšicím. Rezerva doma ještě do půle otočila duel s Libčicemi.

I. A třída: Dolní Bousov - Poříčí n. S. (4:7)
Video: Bousovu tříbrankový náskok nestačil, divokou přestřelku s lídrem prohrál

Nejlepším z reprezentantů Mělnicka je aktuálně šestý Lužec. Byť jeho výhra nad béčkem Velvar nakonec byla celkem přesvědčivá, s proměňováním šancí bojující domácí zvýraznili svůj náskok až v samém závěru.

Druhou výhrou v soutěži se průběžnému poslednímu místu vyhnuly Záryby, když v přímém souboji dvou do té doby nejchudších celků přemohly Bakov. Ten tak nenavázal na minulý první skalp a znovu se s bodovou ztrátou dívá na všechny soupeře.

Ohlasy k jednotlivým zápasům čtěte na dalších stránkách článku.

Byšice – Pěčice 0:2 (0:1)

Daniel Hnízdil, trenér Byšic: Chtěli jsme hrát agresivně a na hranici možností. Bohužel se to nepovedlo. Udělali jsme jen dva fauly za celý poločas, což je strašně málo. Rozhodčí pouštěl tvrdší hru ze strany Pěčic, tomu jsme se nedokázali přizpůsobit a oplatit stejnou mincí. Naše fotbalová kvalita teď soutěži neodpovídá. Jedinou naší možností je urvat to bojovností. Ani to se nepodařilo a byla z toho porážka o dva góly. Na ten druhý jsme soupeři nahráli při rozehrávce a dával pak prakticky do prázdné. První padl po krásné kombinaci a střele do šibenice. Musíme dál makat. I když na tréninky chodí okolo dvaceti lidí, fotbalově to není ono. Svůj díl viny mám i já. Místo, abych mužstvo povzbudil a podpořil, vyzdvihuji chyby, což není dobře. Vím to, ale bohužel stejné chyby děláme zápas co zápas. Jak se nedaří, tak je to jedno s druhým. Budu muset začít u sebe a každý z hráčů to samé.

Karel Ramharter, vedoucí Pěčic: Utkání bylo pro nás poměrně jednoduché. Mohli jsme vyhrát klidně šest-dva, šancí jsme měli na dvě utkání. I s dvoubrankovou výhrou ale panuje spokojenost. Po dlouhé době jsme se k utkání, dá se říct, sešli všichni včetně střídajících.

Chotětov – Kosmonosy B 1:7 (0:5)

Petr Buryán, trenér Chotětova: Bez asi čtyřech hráčů základní sestavy to od nás bylo špatné. Kosmonosy mají kvalitní mančaft – mladý, běhavý. Hosté byli všude o krok dřív, my jsme nestíhali. Hned ve druhé minutě jsme dostali první gól, v sedmé druhý. Ve dvacáté minutě to bylo nula-pět, takže bylo po zápase. Dohrávalo se to jen z povinnosti. Začali jsme pak trochu hrát. Hosté asi jako každý mančaft pod dojmem vysokého vedení polevili a druhý poločas už byl vcelku vyrovnaný. Výsledek odpovídá tomu, co předvedly oba týmy. Považuji soupeře za jasného kandidáta na postup do A-třídy.

Michal Mašek, trenér Kosmonos: Pro nás zklamání z výkonu domácích, od kterých jsme určitě čekali kvalitnější zápas. Kdybychom pokračovali v tempu, tak jsme poločas vyhráli i mnohem vyšším rozdílem. Naši mladí kluci byli jasně rychlejší a vyhrávali souboje. Do pětatřicáté minuty se domácí nedostali na naši půlku. Pak jsme v tempu trochu polevili. Kluci nechtěli tolik běhat, hra se pak opticky možná chvílemi vyrovnala. Zápas jsme ale měli celou dobu pod kontrolou a výsledek mohl být mnohem výraznější. Kromě vítězství je důležité, že se nikdo nezranil. Na tabulku se nám samozřejmě dívá dobře.

FC Mělník – Rejšice 0:1 (0:0)

Petr Kujal, hrající trenér Mělníka: Zápas s kvalitním a fotbalovým soupeřem, který od předešlého ročníku viditelně posílil. První poločas jsme zodpovědně bránili v bloku a nepustili soupeře do vyložených šancí, střely pochytal brankář Lomský. Začátek druhého poločasu nám nevyšel a soupeř si vypracoval gólovou šanci střelou do tyče. Poté jsme se herně zlepšili a vytvořili si šance i další náznaky, ale bez kvalitního řešení. Zápas rozhodla osmdesátá minuta, kdy se hráč Rejšic trefil pěkně levou nohou. Měli jsme jednu stoprocentní šanci na vyrovnání a několik závarů, ale bez efektu. S nasazením i herním projevem především ve druhém poločase jsem spokojený, bohužel bez gólového vyjádření. Předešlé zápasy nám kus štěstí přihrály, dnes nikoli.

Luděk Kokoška, trenér Rejšic: Cenné tři body po slušném výkonu. Mrzí jen zranění Zorklera a neproměňování šancí.

Benátky B – Libčice 2:1 (2:1)

Lukáš Došlý, trenér Benátek: Po poslední domácí lekci jsme chtěli být efektivnější v zakončení. Bohužel jsme vstoupili do utkání velmi nervózně, nezvykle často školácky kazili a de facto darovali soupeři gól. Do 35. minuty byl náš výkon velmi špatný, ztráceli jsme míče, kazili naprosto triviální nahrávky. Jako by nás také někdo očaroval, jak je teď trendem. Po přeskupení rozestavení jsme začali hrát výrazně lépe a do poločasu zápas otočili. Druhá půle nám herně vyšla, bohužel postrádáme klid v předfinální fázi. Naprosto jasné situace nedotáhneme ani do zakončení. Pracujeme na zlepšení, chce to čas.

Lužec – Velvary B 4:1 (1:0)

Martin Tauchman, trenér Lužce: O výsledku mělo být rozhodnuto už v poločase, ale naše zakončení stoprocentních šancí je děsivé. Kdyby byl poločas 7:0, nikdo by nedivil. Druhou půli jsme vypadli z tempa a dvakrát nás musel podržet Vašek Rollo. Poté jsme opět zahazovali šance jako na běžícím pásu. Naštěstí jsme dotáhli dva brejky na konci a výsledek uhájili. Výhra zasloužená, ale ta koncovka se stále nedaří. V první půli se nám nešťastně zranil Petr Kolařík, se zlomeným nosem odjel na vyšetření. Kluci to ale odbojovali i za něj. Zápas mohl být jednodušší, ale to jsme momentálně my, potřebujeme čtyři šance na gól.

Hovorčovice - Všestudy 4:2 (2:2)

Jiří Kaiser, trenér Všestud: Do utkání jsme šli s určitým plánem, který se dařilo plnit, i když jsme první a zbytečně inkasovali. Kluci pracovali dobře a výsledkem bylo, že jsme zápas po půlhodině otočili a nemuselo zůstat jen u dvou branek. Domácí pak srovnali po rohovém kopu a do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Vše vypadlo dobře až do 60. minuty, pak jsme zápas předali domácím jak na zlatém podnosu a během deseti minut prohrávali 2:4. Domácí poté hráli ze zatažené obrany a byť jsme se snažili ještě z výsledkem něco udělat, tak snaha byla málo. Přišla jen řada nepovedených a hlavně nedotažených akcí, které domácí využívali k rychlým brejkům. Za druhou půli nelze říci nic jiného, než že jsme domácím vítezství našimi chybami darovali. Všechny nás sobotní porážka mrzí a nezbývá nic jiného než být stále pozitivní…

Záryby – Bakov 3:1 (1:0)

Lukáš Carmine, trenér Záryb: Celé utkání jsme měli pod kontrolou, soupeř hrozil jen ze standardních situací.

11. kolo (9. hrané): Byšice – Pěčice 0:2 (9. Novák, 65. Beran), Chotětov – Kosmonosy B 1:7 (62. Koníček – 8. a 51. Maryška, 12. Boxan, 18. Strouhal, 20. Fišer, 3. Hutsalyuk, 72. Husák), Hovorčovice – Všestudy 4:2 (14. a 59. Pouzar, 41. Kaličiak, 69. Škorvánek – 15. vl. Kaličiak, 29. Vávra), Lužec – Velvary B 4:1 (65. a 88. Zoreník, 22. Hrdlík, 90+1. Prejza – 66. z pen. Podivínský), Záryby – Bakov 3:1 (41. z pen. Školák, 52. Mareček, 60. vl. Cecava – 67. Mačák), FC Mělník – Rejšice 0:1 (81. Chládek), Benátky B – Libčice 2:1 (41. z pen. Outěřický, 44. Chaloupka – 15. Hrdina)


Načítám tabulku ...