„Zasloužený výsledek, pro nás ještě milosrdný. Čekal jsem, že domácí fotbalovou kvalitou jinde, ale zklamaný jsem z toho, že jsme se jim nevyrovnali ani nasazením. Dopředu jsme nepředvedli nic a vzadu jsme byli laxní a nedůrazní,“ konstatoval trenér Lysé Matěj Brabec.

Picava vyšla netradičním časně odpoledním výkopem vstříc fanouškům, kteří se mohli přesunout do blízké Mladé Boleslavi či k obrazovkám sledovat ligový šlágr se Slavií.

Zápas se mohl vyvíjet jinak, kdyby v 7. minutě z jediné šance hostů nevykopl Zoubkovu střelu z brankové čáry dobrovický obránce Vít Pečínka. Ten byl pak ve 33. v pravý čas na pravém místě na opačné straně hřiště, kde doklepl Volfův střílený centr. Picava si mohla oddechnout, předtím jí navzdory velké převaze střely létaly kolem brány. Ve 21. minutě zakončil po další Volfově přihrávce do tyče Korec.

FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Slavia řeší možné podvádění v Boleslavi. Tvrdík se zlobí: Neakceptovatelné

Po přestávce Slovan Lysá vyrovnal hru. „Marek Volf spadl v jednom souboji na rameno a řekl si o přestávce o střídání. Začátek druhého poločasu se mi moc nelíbil, museli jsme přeskupit sestavu a chvíli trvalo, než si to sedlo,“ uznal dobrovický trenér Ondřej Murárik, který během další koronavirové pauzy svlékl dres a přesunul se do role hlavního trenéra. Premiéru mu bezzubí hosté usnadnili. „Takové zápasy na jednu bránu ale bývají nejhorší. Soupeři tam spadne jedna střela a dostanete se pod tlak. Museli jsme být neustále ostražití.“

Murárikovi svěřenci nakonec ani tu jednu střelu na bránu hostům nepovolili. Ke konci hostům ubývaly síly a v 71. minutě uklidnil domácí Martin Kopecký, který z horší pozice v souboji obral o míč nedůrazného Růžičku a zblízka přehodil veterána Rathouského. Po sklepnutí dalšího novice Prskavce se pak trefil do sítě i Radek Tomíček, který předtím ve třech tutovkách minul bránu.

Fotbalisté Libiše a Kosmonos se rozešli smírně 3:3.
VIDEO: Infarktový závěr Kosmonos, v nastavení urvaly další plichtu

Pro lehčí zdravotní potíže chyběli vítězům David Miškovský a Klain, dlouhodoběji jsou mimo Macko a Radek Miškovský, a tak premiéru zvládli ve třinácti lidech.

Zatímco Lysá bude mít s podobným výkonem v krajském přeboru starosti, Dobrovice naznačila vysoké ambice. „Chceme stavět hru kolem zkušených hráčů, kteří se vrátili z ČFL a být v tabulce co nejvýš,“ zmínil Murárik kromě Volfa i bratry Sedláčkovy, které si, pravda, dobrovičtí fanoušci pamatují poněkud méně zakulacené.

Dobrovice – Lysá 3:0 (1:0)

Branky: 33. Pečínka, 71. Kopecký, 82. Tomíček. Rozhodčí: Hes. ŽK: 2:1. Diváků: 111. Střely na bránu: 8:0. Rohy: 4:0.

Dobrovice: Bartoš – Prskavec, Marek Sedláček, Pečínka, Kořínek (80. Ištok) – Zelinka, Kučera, Michal Sedláček – Korec, Volf (46. Kopecký), Tomíček.

Lysá: Rathouský – J. Kříž, Müller, Novák, Schneiberg (39. Štěrba) – Zoubek – Hanke, Poborský, Růžička, Forejt (19. Veselý, 63. Ježek) – T. Kříž.

KAREL JEDLIČKA