Rezerva Kosmonos šla do okresního boleslavského derby proti sousednímu Bakovu v roli mírného favorita. Tu ale nepotvrdila a s nedalekým soupeřem prohrála 2:4.

Zápas se přitom pro domácí nevyvíjel vůbec špatně. Domácí vedli od 28. minuty po gólu kapitána Patrika Krause. Do karet jim navíc také hrál fakt, že za dvě minuty zahodil hostující kanonýr Matěj Vaněk pokutový kop, když úplně minul Šteinerovu branku.

Ilustrační foto
Výsledkový servis: Bělá má první jarní prohru, nestačila na Benátky

Druhý poločas už ale patřil hostům. Na jeho start si ale museli hráči počkat o patnáct minut déle, než bylo v plánu. Na hřištěm se totiž o přestávce přehnala sněhová přeháňka tak silná, že úplně zmizelo lajnování vyznačující hrací plochu. Domácí pořadatelé je tak museli obnovit, navíc šli do hry barevné míče.

Dirigentskou taktovku v zápase si pak vzal zkušený David Boško a začal režírovat obrat. Po třech minutách vyrovnal, v 60. minutě pak připravil gól a odpustek pro Vaňka. Vedení hostů následně navýšil Ajchler. Domácí se ještě nadechli dvacet minut před koncem zápasu, kdy je vrátil na dostřel jediného gólu Fišer. Jenže byl to znovu Boško, kdo svým druhým gólem v zápase rozhodl definitivně o výhře hostů.

„Klobouk dolů před Davidem, že i v důchodovém věku předvádí takové výkony,“ pochválil klíčovou postavu hostující sestavy, která přes zimu laborovala s poraněným kolenem, domácí záložník Jakub Maryška. Ten celkově chválil tým soupeře: „Hráli fakt dobře. Docela mě zaráží, že nejsou v tabulce mnohem výše.“

Bakov díky tříbodovému zisku poskočil na osmé místo, kosmonoská rezerva je čtvrtá.

Kosmonosy B – Bakov 2:4 (1:0)

Branky: 28. Kraus, 70. Fišer – 48. a 83. Boško, 60. Vaněk, 66. Ajchler. Rozhodčí: Pipek. ŽK: 2:1. Diváci: 150.

Pouze kontaktní gól povolil poslednímu Velkému Borku domácí Chotětov. Jeho první jarní výhra po porážkách s týmy z popředí tabulky nakonec měla podobu 3:1. „Museli jsme hrát trpělivě celý zápas, protože většinu času jsme vedli pouze o gól. Velký Borek podal sympatický výkon, ale náš tým situaci zvládl,“ shrnul zápas brankář Chotětova Petr Ulman.

Chotětov – Velký Borek 3:1 (1:0)

Branky: 7. a 53. Koníček, 88. Krejčík – 60. Ryba. Rozhodčí: Benák. ŽK: 3:0. Diváci: 50.