Předchozí
1 z 6
Další

V Hovorčovicích sice předčasný vítěz soutěže vedl, ve druhém poločase si ale vybral slabší chvilku, během které domácí zápas rozhodli ve svůj prospěch.

Přímý souboj o druhé místo pro své Rejšice vystřílel Radek Mynář. Druhý střelec, kterým byl v závěru do pole střídající druhý brankář domácích Jakub Štipl, se dostal ke slovu až po čtyřech trefách exligového borce. Hosté se neprosadili ani jednou.

Doksy (v modrém) doma nečekaně jasně porazily silnou Velim 3:0.
Krajský přebor: Horky doma ztrátu nedopustily, Hradiště vyloupil předposlední

Na třetím místě Pěčice vystřídal Chotětov, který nad posledními Byšicemi vedl bezpečným rozdílem už o půli. Dlouhé čekání na druhou jarní výhru ukončil Mělník. Proti pátým Libčicím nejdříve dotahoval, ale později dokonal obrat. Naprázdno vyšly i šesté Benátky. Na jejich hřišti pokračoval v tažení za záchranou Bakov.

Z předešlé porážky právě u Jizery se doma rehabilitovaly Záryby devítkou do sítě předposledního béčka Velvar. To bude spolu s Byšicemi odvracet ve zbylých čtyřech kolech sestup už jen hodně obtížně. V okresním derby Mělnicka se mezi Lužcem a Všestudy body dělily.

Okresní přebor, 25. kolo: Sokol Kosořice - SKP Mladá Boleslav (4:2), 20. 5. 2023
Okresní fotbal: Březno rozdrtilo posledního a srovnalo krok s lídrem

25. kolo: Rejšice – Pěčice 5:0 (6., 44., 56. a 66. z pen. Mynář, 88. Štipl), FC Mělník – Libčice 5:3 (29. a 70. Ságner, 22. Douděra, 36. Čermák, 42. z pen. Volf – 12. Punčochář, 20. Hrdina, 79. Vondra), Benátky B – Bakov 0:2 (9. z pen. Vaněk, 82. Velechovský), Záryby – Velvary B 9:0 (17. a 24. Školák, 10. a 81. Makovský, 45. Procházka, 55. Vrtiška, 73. Bojkovič, 74. Valeš, 86. Martinec), Lužec – Všestudy 1:1 (46. Zoreník – 6. Němeček), Hovorčovice – Kosmonosy B 3:2 (58. a 65. Kaličiak, 31. Škorvánek – 5. Stacha, 80. Skalický), Chotětov – Byšice 5:0 (12. Duda, 23. Nežerka, 40. Vyhlas, 54. z pen. Koníček, 71. Moulis)


Načítám tabulku ...

Rejšice – Pěčice 5:0 (2:0)

Luděk Kokoška, trenér Rejšic: Na rozdíl od minulého zápasu jsme vstoupili aktivně a vstřelili první branku. Poté jsme přenechali aktivitu soupeři, ale s minimem šancí. Začali jsme hrát na brejky, které nám vycházely. Pěčice mají dobrý kádr a byl to koukatelný fotbal z obou stran.

Ondřej Novák, kapitán Pěčic: Utkání se nám po všech stránkách vůbec nepovedlo, domácí byli ve všem lepší a zaslouženě vyhráli. V prvním poločase to bylo ještě trochu vyrovnané, ale my jsme naše příležitosti neproměnili a domácí nás trestali po našich hrubých chybách v obraně. Druhý poločas už jsme na obrat neměli sílu a asi ani potřebnou kvalitu. Domácí si výsledek zkušeně pohlídali a navrch přidali další tři branky. Je potřeba na takový výsledek rychle zapomenout a soustředit se na další zápas.

Benátky B – Bakov 0:2 (0:1)

Lukáš Došlý, trenér Benátek B: Zápas se nám nepovedl po všech směrech. Selhali jsem ve dvou jasných gólových šancích, kdy jdeme sami na brankáře. Nešla nám kombinace, centry, byli jsme bez pohybu, nedůrazní a všude pozdě. Vyloženě jsme se protrápili zápasem od začátku do konce. Soupeř potřeboval vyhrát, bojoval, chtěl a nakonec uspěl. Musíme se dát zdravotně dohromady a ještě zabojovat.

Jaroslav Kamenický, trenér Bakova: Dnes si kluci za bojovnost a předvedený týmový výkon zasloužili vítězství. Všem děkuji. Jestli budou podávat takové výkony do konce sezony, tak věřím v záchranu.

Záryby – Velvary B 9:0 (4:0)

Zdeněk Antoš, trenér Záryb: Takový rozdíl ve výsledku za osm let mého působení v Zárybech nepamatuji. Do zápasu jsme nastoupili s odhodláním rychle rozhodnout. Vykročili jsme už ve 45. vteřině. Nadále jsme si vytvářeli šance a proměňovali. Zápas byl rozhodnutý v podstatě už ve 24. minutě, kdy jsme vedli 3:0. Do poločasu bylo ještě dost šancí skóre navýšit, ale ujala se jen jedna. O přestávce jsem upozornil hráče, že ještě není konec. Nemám rád, když se rozhodnutý zápas jen dohrává. Hrajeme pro radost a hlavně diváky, kteří s námi vyráží i na venkovní zápasy. Kluci si to vzali k srdci a pokračovali v dobývání soupeřovy branky. Druhý poločas skončil 5:0 a ani by se nikdo nedivil, kdyby byl výsledek i dvouciferný. Devět-nula je super a doufám v pokračování podobných výkonů. K soupeři toho nelze moc říci. Přijel pouze s jedním náhradníkem. Jsem ale rád, že za rozhodnutého stavu nesložil zbraně a snažil se vstřelit branku. Nechci tvrdit , že byli slabí. Trenér soupeře mi oznámil, že to je parta kamarádů, kteří mají fotbal rádi a chtějí ho hrát. Ještě jednou chci poděkovat soupeři a našim hráčům, že ze zápasu neudělali frašku a hráli až do konce.

Lužec – Všestudy 1:1 (0:1)

Martin Tauchman, trenér Lužce: První poločas byl od nás špatný. Zaslouženě jsme prohrávali 0:1. Po půli přišlo zlepšení, ale bohužel to vedlo jen k vyrovnání. Remíza asi spravedlivá. Ke vší účtě k soupeři je to pro nás ztráta, takového bychom měli přehrát kombinační hrou, což bylo v zápase vidět minimálně. Všestudy hrály s chutí a ta nám momentálně chybí.

Ivo Lorenc, trenér Všestud: Dva rozdílné poločasy. Od úvodu jsme hráli přesně to, co jsme chtěli, a rychle se nám podařilo jít do vedení. A nemuselo zůstat jen u jednoho gólu. Domácí se do hry dostávali později, ale naše obrana zvládala. Bohužel hned v úvodu druhé půle přišla chyba a domácím se podařilo vyrovnat. Tento moment náš tým rozhodil asi na dvacet minut. Postupem času se ale hra znovu srovnala. Bod bereme.

Hovorčovice – Kosmonosy B 3:2 (1:1)

Jan Žižka, kapitán Kosmonos B: Do zápasu jsme vstoupili lépe než soupeř. Hned v páté minutě si důrazně v soupeřově vápně počínal Pajer, po jehož souboji s domácím obráncem se k odraženému míči dostal Stacha a otevřel skóre. Ve 31. minutě po našem špatně bráněném rohu soupeř vyrovnal. Druhý poločas se nesl ve velmi bojovném duchu z obou stran. Nešetřilo se ostrými zákroky ani žlutými kartami. Bohužel jsme si vybrali slabší desetiminutovku, když jsme inkasovali dva góly. Zmohli jsme se už pouze na snížení, když po nahrávce Husáka snížil na konečných 2:3 Skalický. Bohužel jsme si tak po šesti vyhraných zápasech v řadě připsali porážku.