Zatímco hosté z Boleslavska soutěž od remízy s postupujícím Poříčím víceméně jen dohrávají, domácí stále ještě nemají A-třídní jistotu pro příští sezonu. V utkání k ní ovšem udělali důležitý krok. A poměrně rázný. Čtyři branky tým z Mělníka vstřelil na jaře vůbec poprvé a ke stejné porci se v součtu protrápil v předešlých osmi zápasech (!).

Podle hrajícího trenéra Pšovky Jana Studeného vyšel záměr hrát proti soupeři z předních příček ze zabezpečené obrany a vyrážet do brejků. „Hosté byli celkové herně lepší, v první půli jsme je do vážnější šance nepustili,“ mnul si ruce Jan Studený.

Po čtvrt hodině se navíc hostující brankář Ondřej Klíma nedohodl s obráncem Miroslavem Horákem, míče se zmocnil Svoboda a trestal. Druhá branka přišla zanedlouho, přímo od rohového praporku se trefil Radim Dvorný. „Domácí hráli s chutí a bojovali, a to byl největší rozdíl oproti našemu projevu,“ dělil se o své postřehy z utkání hostující kouč Luděk Holub.

III. třída - 15. kolo: Sokol Chotětov B - SK Bakov B (0:2), 4. 6. 2023
Okresní fotbal: Řepov vyhrál vysoko u koupaliště a drží si náskok

Jeho tým navíc pykal do poločasu i potřetí, když v nebezpečném prostoru nepokryl Dvorného, a ten po centru pohodlně skóroval. Podle Studeného šlo o důležitou branku: „Do druhého poločasu jsme mohli jít celkem v klidu. Hosté byli dál víc na míči, dostali se asi do třech šancí, jen jednu dokázali využít pár minut před koncem,“ ulevil si kouč Pšovky.

Asi největší šanci k návratu do utkání měli hosté v 58. minutě. Jakub Šolc poslal míč do brankáře Zamazala a Ježkova dorážka šla nad. Hosté pak přečkali několik tutovek a pět minut před koncem se přece jen dočkali. Zakončení Keszega po dlouhém pasu od Karely už ale znamenalo pouze kosmetickou úpravu výsledku. S ním navíc na druhé straně ještě pohnul střídající Pokorný.

„Nedařilo se nám jak do útoku, tak ani do obrany,“ shrnul nepovedený mač Luděk Holub, kterému v sestavě chyběly některé opory a na střídačce měl pouze dvojici náhradníků. „Odjížděli jsme bez Bělíka a Falty, kteří měli povinnosti u FK MB, a bez zraněného Michala Horáka. Další nominovaní hráči se chvilku před odjezdem omluvili,“ objasnil.

Divize, 14. kolo: SK Benátky n. J. - FK Brandýs n. L. (2:0), hráno 6. listopadu 2022.
Benátky skončí třetí, bojovnější Brandýs přiživil naději na záchranu

Zlepšit náladu si v Bousově mohou v závěrečných soubojích se sestupující dvojicí Vlašim B – Býchory. Pšovka může stvrdit záchranu tak, aby se nemusla ohlížet na žádné další výsledky, v Nymburce, případně doma se Starou Boleslaví.

Podzimní utkání vyhrál Dolní Bousov nad Pšovkou 3:0:

Pšovka Mělník – Dolní Bousov 4:1 (3:0)

Branky: 22. a 34. Dvorný, 15. Svoboda, 92. Pokorný – 86. Keszeg. Rozhodčí: Pavel. ŽK: 1:1. Diváci: 184.

Pšovka: Zamazal – Beneš, Studený, Eder, Grabmüller, Bursa (81. Bláha), Kaiser, Mihalík (56. Havel), Chytil, Dvorný (87. Miřatský st.), Svoboda (71. Pokorný).

Dolní Bousov: Klíma – T. Šolc, Horák, Ježek, Karela – Honc, F. Klíma, Merva, Pavliš (71. Kasal) – J. Šolc (75. Král), Keszeg.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...