Úvod sobotního zápasu patřil hostující Dobrovici. Už v deváté minutě se ve vápně kličkou uvolnil kapitán týmu David Miškovský, byl faulován a rozhodčí Cílek nařídil pokutový kop. K puntíku se postavil sám faulovaný hráč, desítku proměnil a poslal hosty do vedení.

Podařený vstup do zápasu Dobrovické nakopl, proti bojovnému soupeři měli více ze hry a mohli přidat další trefy, dvě slušné šance ale nevyužili. Domácí tým se k první větší šanci propracoval až těsně před přestávkou. Po pětačtyřiceti minutách vedla Dobrovice 1:0.

Po změně stran ale o náskok rychle přišla. Už po šesti minutách druhé půle přiletěl do vápna přesný centr ze strany a volný Josef Petlička přesnou hlavičkou vyrovnal.

Dobrovičtí měli další šance a mohli si vzít vedení zpět. Brejkové situace zakončovali obránce Klain a posléze i záložník Kořínek, ale neuspěli. Druhý jmenovaný napálil z malého vápna jen břevno.

Čtvrt hodiny před koncem dostaly Nespeky během jedné minuty k dobru dvě penalty po faulech hostující obrany, dobrovický gólman Kocmich ale obě chytil. „Musím ho pochválit za výborný výkon a koncentrovanost v těch situacích,“ vyzdvihl úspěšné zákroky mladého brankáře sportovní manažer Dobrovice Libor Novák.

Zlom tak přišel až v závěru. David Bešta tři minuty před vypršením řádné hrací doby šťastnou střelou posunul domácí do vedení 2:1. Hosté ve snaze vyrovnat pootevřeli hru, toho ale Nespeky využily k definitivní pojistce. Podruhé v zápase se trefil Petlička a stanovil konečné skóre 3:1.

„Jsme samozřejmě zklamaní, jeli jsme do Nespek s tím, že chceme bodovat a posunout se v tabulce výš, ale to se nepodařilo,“ mrzela Nováka ztráta bodů v dobře rozehraném utkání.

Od pondělka je soutěž minimálně na dva týdny přerušena, a v Dobrovici tak budou čekat, jak se celá situace vyvine. „Je potřeba respektovat ta opatření vlády,“ řekl smířlivě Libor Novák. „Musíme počkat, jestli se situace nějak zklidní. Já osobně ale moc nevěřím tomu, že by se za čtrnáct dní mělo něco změnit.“

I za zpřísněného režimu chtějí dobrovičtí fotbalisté nadále pokračovat v přípravě. „V tuhle chvíli chceme normálně pokračovat v tréninkových jednotkách. Pokud se něco od pondělka nezmění, tak budeme dál trénovat – za dodržení podmínek vlády, tedy do dvaceti lidí na ploše, bez šaten a sprch. Myslím si ale, že pan Prymula podle počtu nakažených ještě něco změní,“ uzavřel sportovní manažer klubu Libor Novák.

TJ Sokol Nespeky – FK Dobrovice 3:1 (0:1, 51. a 89. Petlička, 87. Bešta – 9. z pen. Miškovský). Sestava TJ Sokol Nespeky: Drážek – Večera, Braný, Burian (C), Klauz, Bredler, Makovec (84. Hronek), Pešta, Kučaba, Petlička, Maršoun. Sestava FK Dobrovice: Kocmich – Zelinka, Hůlka, Murárik, Klain, Chaloupka (70. Kohout), Smetana, R. Miškovský (70. Cigánek), Kořínek, D. Miškovský (C) (77. Korec), Tomíček.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...
Ilustrační foto
Benátky konečně uspěly na ledě soupeře, Šumperk porazily 3:2