Tři body s cenou zlata - tak mluví trenér Michal Mašek o dovozu z Chomutova. A právem. Hosté prohráli úvodní poločas 0:2. Podle svého kouče zaslouženě.

"Povedl se nám vstup do utkání,  kdy jsme si hned v první minutě vypracovali šanci díky úspěšnému presinku. Domácí postupně ale přebírali iniciativu a  byli ve hře v poli dominantní. Ve 26.minutě jsme nezachytili náběh útočníka a ten s pomocí tyče potrestal naši pasivitu. Těsně před přestávkou jsme byli potrestáni podruhé,  i když tentokrát nespravedlivě,  protože druhá branka padla po třímetrovém ofsajdu. Nutno ale přiznat, že dvoubrankové vedení bylo spravedlivé,  protože jsme nehráli dobře," popsal první dějství kouč Mašek.

Béčko Mladé Boleslavi porazilo rezervu Pardubic 4:0. V dresu vítězů nastoupil i ostřílený mazák Marek Matějovský.
Foto: Matějovský si zpestřil nucenou pauzu, béčko koncertovalo

Cíl hostů pro druhý poločas byl jasný:  pokusit se poprat o výsledek a zabránit tak čtvrté porážce v řadě. To se povedlo skvěle. "I tentokrát nás nastartovali střídající hráči," liboval si Mašek.

Motyčka se dobře zorientoval v pokutovém území a pohotovou střelou k tyči dal hostům naději na zvrat. Deset minut před koncem se dočkali vyrovnání, to míč putoval od Maška ke Královi, a ten přesných přízemním centrem vybídl ke skórování Mulligana. Dokonalý obrat Středočeši završili výbornou individuální akcí Maška,  který v pokutovém území obelstil tři domácí hráče a poté byl faulován. Nabízenou penaltu tentokrát proměnil Pajer.

"Tři body jsme měli na dosah," vylíčil kouč Kosmonos s tím, že Chomutovští pak vrhli všechny síly do útoku, ale Mulligan je svým důrazným napadáním připravil o míč a samostatný nájezd proměnil ve svou druhou branku.

Kaňkou za vítězným zápasem je pro hosty červená karta pro Pajera po dvou žlutých. "Zejména ta druhá byla podivná. Na druhou stranu mohl být v průběhu druhého poločasu vyloučen Podzimek, který nesmyslně fauloval v rozmezí desítek sekund a rozhodčí byl k němu hodně milosrdný," přiznal jinak spokojený trenér Kosmonos. 

Mol cup, 1. kolo: SK Kosmonosy - FK Viktoria Žižkov (0:3), hráno 17. srpna 2022.
Výsledkový servis: Jak si o víkendu vedl váš oblíbený fotbalový tým?

Chomutov - Kosmonosy 2:4 (2:0)

Branky: 26. Kopta, 41. Hříbal - 79. a 93. Mulligan, 62. Motyčka, 88. Pajer. Rozhodčí: Kříž. ŽK: 3:9. ČK: 88. Doksanský - 91. Pajer. Diváci: 250.


Načítám výsledky ...


Načítám tabulku ...