Úvod se hostujícímu celku povedl, už v osmé minutě se dostal do vedení díky přesné střele Tomáše Fabiána. Domácí Letohrad tento moment vybudil k ještě větší aktivitě a vyrovnávací branka na sebe nedala dlouho čekat. Po čtvrthodině srovnal Adam Nágl. Otočit zápas se Letohradu podařilo krátce po půlhodině hry, to se dokázal prosadit Lukáš Trnka. „V jednu chvíli jsme prohrávali 1:2, dostali jsme dva góly po standardních situacích. V tomto ohledu byl náš soupeř velmi silný, měl to dobře natrénované,“ sdělil po utkání předseda Kosmonos Petr Bernard.

Ještě v první půli dokázal hostující celek vstřelit branku na 2:2. Ve 45. minutě se prosadil Žižka. „Když se za utkáním ohlédnu, tak největším pozitivem bylo to, že se nám podařilo dát vyrovnávající gól na konci poločasu. Takzvaný gól do šatny nám hodně pomohl,“ poznamenal Bernard

ROZHODLA STŘELA MATĚJE HORÁKA

Vítěznou branku viděli diváci v Letohradu v 67. minutě. Brankáře Ondřeje Volšíka dokázal prostřelit Matěj Horák, díky němuž vedly Kosmonosy 3:2. „Herně jsme byli lepší a ve druhém poločase se nám podařilo dát rozhodující branku. Stav 3:2 jsme kontrolovali a udrželi až do konce,“ řekl Bernard

Po čtyřech odehraných zápasech mají fotbalisté Kosmonos devět bodů. „V tabulce jsme před nedělními zápasy byli na třetím místě a s umístěním jsme spokojení,“ pochvaloval si Petr Bernad a ještě pokračoval „Musím říct, že po debaklu od Benátek nad Jizerou se hra zkonsolidovala. Kluci poznávají, jaká je soutěž. Je plná osobních soubojů,“ uzavřel hodnocení předseda SK Kosmonosy.

Příští víkend se fotbalový tým Kosmonos představí na svém vlastním stadionu. V sobotu 19. září od 10.30 nastoupí proti mužstvu FK Čáslav.