Fotbal v Benátkách nad Jizerou slaví 100 let a oslavy pokračují dál. V sobotu 8. srpna od 10 hodin na Městském stadionu v Benátkách startuje fotbalový turnaj. Vůbec poprvé se na něm nepředstaví ligové týmy, ale Benátky nad Jizerou spolu s dalšími třemi mužstvy z mladoboleslavského okresu.

Tradičním účastníkem turnaje byla vždy Mladá Boleslav a její hlavní tým. Tentokrát přijede „B“ tým, který vede Marek Kulič. Tým hraje třetí ligu a v minulé sezóně obsadil třetí místo ve třetí lize. Dalším mužstvem, které se divákům představí, jsou Horky. Utkání mezi Horkami a Benátkami bývá vždy pikantní, protože mezi kluby dochází k častému hráčskému přesunu. Navíc oba kluby spoluhrají divizní skupinu C.

Čtvrtým účastníkem je fotbalový klub Dobrovice. Rivalita mezi Benátkami a Dobrovicemi sahá do hluboké minulosti, takže i tento zápas bude divácky atraktivní. Dobrovice obsadily v minulé sezóně páté místo v krajském přeboru.

Na začátku léta byla ukončena rekonstrukce sportovního areálu. Hřiště dostalo zbrusu nový trávník, který vyšel zhruba na 13 milionů korun. Vstupné na turnaj je jednotné, 50 korun. Dědi do patnácti let mají vstup zdarma.

Program turnaje:

10:00 hod.: SK Benátky – FK Dobrovice

12:00 hod.: FK Mladá Boleslav "B" – FC Horky

14:00 hod.: Utkání o 3. místo

16:30 hod.: Slavnostní otevření hřiště

17:00 hod.: Finále