Horky doma získaly bod, ale v nastaveném čase ještě sahaly po třech. Vedly totiž 3:2, než čáslavský Váňa vyrovnal a poslal utkání do penalt. „Zápas hodnotím pozitivně, i když jsme doma získali jen jeden bod. Dvakrát jsme totiž prohrávali. Kluci se dokázali semknout a otočit výsledek na tři-dva, který jsme drželi do poslední minuty. Pak jsme udělali chybu při standardní situaci a z tlaku soupeře jsme inkasovali na tři-tři. Penalty jsou loterie,“ líčil trenér Horek Petr Mikolanda a pokračoval: „Naše hra směrem do ofenzívy byla zlepšená. Už hledáme i další pozitiva. Musíme dál vyšperkovat individuální výkony hráčů, abychom nedělali jednoduché chyby, po nichž nás soupeř dokáže potrestat.“

Trenérovi Čáslavi Jakubovi Svobodovi vadila nedůslednost jeho hráčů: „Opět jsme byli nedůslední při bránění standardních situací, a to nás stálo vítězství. Ze tří rohových kopů jsme dvakrát inkasovali a jednou z toho byl za stavu dva-dva pokutový kop. To je pro mě nepochopitelné. Navíc si to s hráči ukazujeme na videu a ti pak vyrobí stejné chyby.“

Na úvodní gól hostujícího Baška odpověděl domácí Borek, ale vzápětí vrátil Čáslavi vedení Kopp. „Do zápasu skvěle vstoupíme, kdy po autovém vhazování skóroval Bašek. Vzápětí jsme inkasovali po rohovém kopu. Na dva jedna jsme se dostali do vedení po rychlém kontru Mlynky, kdy Kopp zakončoval do prázdné brány. Bohužel jsme z dalšího rohu inkasovali a poločas skončil remízou,“ konstatoval Svoboda.

Ve druhém poločase se z penalty trefil domácí Mynář a Horky vedly 3:2. „Ve druhém dějství nejprve šel sám na bránu Netušil, nedal. Na druhé straně měli šanci i domácí, ale také nezakončili přesně. Následoval další roh a po souboji ve vápně odpískal rozhodčí pokutový kop. Ten domácí proměnili. My jsme vrhli všechny síly do ofenzívy, a nakonec jsme s posledním rohovým kopem v zápase vyrovnali. Během toho plivl domácí gólman na našeho hráče, byl vyloučen a domácí tak šli do penaltového rozstřelu bez brankáře. Tuto výhodu jsme využili a bereme z utkání dva body,“ popsal trenér Čáslavi.

Červenou dostal ještě i domácí Borek. „Dostali jsme dvě červené karty. Když v nastaveném čase inkasujete gól na tři-tři, tak vzniknou emoce. Já jsem situaci neviděl z lavičky dobře, měl jsem to přes celé hřiště. Nevím, co se tam stalo. Podíváme se na videu, proč jsme dostali červené karty,“ dodal domácí kouč Mikolanda.

Horky n. J. – Čáslav 3:4pk (2:2, 8. Borek, 32. a 70. pok. kop Mynář – 4. Bašek, 13. Kopp, 92. Váňa). Rozhodčí: Bednář. ČK: 92. Gabriel, Borek (během PK). Horky n. J.: Gabriel – Novák, Mynář, Horák (78. Vaněk), Pánek, Pátek (20. Bohdan), Mbah (64. Kasík), Borek, Tarasiuk, Baisa (78. Machů), Zokler (64. Kovalov). Trenér Petr Mikolanda. Čáslav: Barták – Kurka (83. Král), Šmejda, K. Petrů, Hannich (66. Jelínek) – Strnad, Bašek, Kopp (77. Váňa) – Ronovský (46. Netušil), Mlynka. Trenér Jakub Svoboda.

72 MINUT. Přesně takovou dobu strávili na hřišti fotbalisté Křičeně (u míče Aleš Kučera). V Nemošicích vedli 2:1, ale po zkratu jednoho z nich bylo utkání předčasně ukončeno.
Inzultace! V okresním přeboru hráč hrubě napadl sudího