Po krásné akci a centru z pravé strany otevřel skóre hlavičkou již v 17. minutě Radek Tomíček. Hosté se zkušeným Hadaščokem mezi samými mladíky pak měli převahu a několik šancí, v té největší trefili tyčku. Prosadil se až čtvrt hodiny před koncem Kop, jehož střele po sraženém centru pomohla do dobrovické sítě lehká teč.

„Měli jsme šest hráčů mimo. Ke třem zraněným se přidal na tréninku Bičiště, který si poranil kotník. Navíc chyběl Pavel Klain kvůli svatbě a Kuba Novák obhajoval diplomku. Na střídačce byli dva dorostenci a Kopecký, který nehrál fotbal rok. O to víc si cením, jak to kluci zvládli a dali vítězný gól,“ usmíval se kouč vítězů Michal Sedláček.

Volfovi sebral šanci pádem pod nohy Musil, ale o chvilku později domácí jásali. Z kombinace na pravém křídle vyplaval míč před Alexandra Boru, který ho uklidil z dvaceti metrů krásně k tyči. Zbytek už domácí zkušeně rozkouskovali a vítězství si pohlídali.

I. B třída - 16. kolo: Sokol Pěčice - SK Bakov n. J. (1:0), 9. 6. 2023
Bodovou šňůru Bakova přetrhly Pěčice, záchranu musí potvrdit v posledním kole

„Liberec má kvalitní hráče. Podali jsme ale týmový zodpovědný výkon a vyhráli zaslouženě,“ dodal 34letý Michal Sedláček, který v průběhu jara svlékl dres a nahradil na lavičce svého vrstevníka Ondřeje Murárika.

„Bylo to hodně rychlé, s klukama jsem seděl ještě nedávno v šatně jako hráč. Měl jsem to usnadněné tím, že jsem už byl nejstarší a kluci mě trošku brali, že jsem v minulosti něco odkopal. Pomohli mi samozřejmě další starší hráči jako Ondra Bartoš, Mára Volf i brácha Marek, kteří kabinu drží celou sezónu,“ ohlédl se za bleskovým angažmá bývalý prvoligový hráč Mladé Boleslavi. V šesti zápasech vybojovala Dobrovice pod jeho taktovkou deset bodů.

„Když jsem to přebíral, nebyli jsme ještě stoprocentně zachránění, naštěstí se povedl hned první zápas v Čáslavi. Dobře jsme zahráli s Velkými Hamry, teď jsme porazili prvního, takže skončíme v horní polovině tabulky,“ těšilo už druhého Sedláčka na lavičce divizní Dobrovice po otci Vladimírovi.

Ilustrační foto
Předposlední kolo je tady. Kde hrozí šance na propuknutí oslav?

„Jestli budu pokračovat, se teprve bude řešit příští týden. Pokud bych tu zůstal, musíme dobře potrénovat, protože příprava bude krátká. Sám už to s pokračováním v roli hráče moc nevidím reálně, mám dvouměsíční dcerku a doma by mě asi úplně nepochválili, pokud bych byl v sobotu s áčkem jako trenér a v neděli chodil hrát za béčko,“ usmíval se Michal Sedláček.

Dobrovice – Liberec B 2:1 (1:0)

Branky: 17. Tomíček, 85. Bora – 75. Kop. Rozhodčí: Bednář. ŽK: 2:1. Diváci: 158.

Dobrovice: Bartoš – Zelinka, Sedláček, Horák, Pečínka – Hubač (84. Cigánek), Bora, Kučera – Kohout (80. Kopecký), Volf, Tomíček (89. Kopřiva).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...