Posledním, kdo se na trávník podíval, ale už neměl, byl Kamil Mareš. Bezprostředně poté, co domácí v nastaveném čase druhého poločasu vstřelili jediný gól zápasu, vystřídal Jakuba Řezníčka. Po krátké chvíli, v níž hosté stihli jediný útok a centr do šestnáctky, zápas skončil.

„Žil jsem asi naivně v domnění, že střídající pouští do hry rozhodčího. V tomto konkrétním případě jsem se pomezního dvakrát ptal a ukázal jednoznačně, že můžeme ještě jednou vystřídat. Nenapadlo by mě, že nás tam pustí, pokud bychom nemohli,“ hájí se trenér Ostré Pavel Jícha.

Mrzutost bude mít pro oddíl z Nymburska dohru ještě u disciplinární komise, které ta sportovně-technická předala provinění oddílu i s návrhem na pokutu ve výši 10 tisíc korun. Podle kouče Jíchy jde celkově o neadekvátní postih.

„Jsme minus tři body, kluci bez prémií za zápas, ve kterém vybojovali regulérní vítězství. Chápal bych pokutu pro rozhodčího, trenéra či vedoucího, ale tohle je obrovský trest,“ dodal Pavel Jícha, pro kterého jde o draze zaplacené ponaučení. „Už si to budu psát,“ prohodil.

Na chybu v počtech přišlo druhý den po zápase vedení soupeřícího klubu z Mělnicka. „Pravidla jsou od toho, aby se dodržovala,“ říká k podnětu na svaz hrající trenér Libiše Peter Očovan.

Za první tříbodovou výhru v soutěži je nesmírně šťastný, byť nepřišla na hřišti. „Myslím si, že jsme byli malinko lepší než Ostrá a nezasloužili jsme si prohrát,“ zopakoval někdejší prvoligista původem ze Slovenska svá pozápasová slova.