Výsledek moc neodpovídá průběhu. V první půli Dobrovici dvakrát zachránila branková konstrukce. Ve 30. minutě Šípek zakroutil trestný kop do tyče, za osm minut se táhlá střela téhož hráče otřela o břevno. Po přestávce naopak domácí kromě penalty neměli šanci a jen se bránili náporu Picavy. „Utrpěli jsme vítězství,“ uznal trenér Vltavínu Martin Frýdek. „V první půli jsme ještě hrozili ze standardek a zahodili i jedinou tutovku ze hry, když měl Špaček postavenou dálnici až do brány a šance se zalekl. Po gólu byli hosté jasně lepší.“

Z Dobrovických byl do pauzy nebezpečný pouze Volf, jenže ani jeho dlouho mlčící puška nevypálila ostrými. Ve 4. minutě mohl jeho křížnou střelu snad dorazit skluzem Sodoma, ale zůstal v pozici diváka. Do přestávky Volfova prudká hlavička po rohu skončila těsně vedle, střelu z úhlu chytil Koblenc a když dobrovický útočník rozvlnil síť, neplatil gól pro ofsajd.

„Od mého příchodu nás trápí koncovka. V tréninku na zakončení makáme, až na jeden zápas jsme byli každému rovnocenným soupeřem, ale nepadá nám to tam,“ povzdechl si dobrovický kouč Petr Lukáš. I on v klubu v létě končí a v krajském přeboru pokračovat nebude. „Určitě ale nemíníme soutěž jen uvolněně dohrát, chceme se ještě poprat o každý výsledek,“ ubezpečil Lukáš.

Zápas rozhodla 57. minuta. Osvald se při odkopu míče střetl s Veselým a sudí Pastyřík pískl přísnou penaltu, o níž si pak oba trenéři a bývalí hráči Sparty vyměňovali u lavičky názory. Po zápase se k ní vyjádřil jen kouč Vltavínu. „Podle mě chtěl Veselý kopat a bylo tam takové hokejové hákování,“ řekl Martin Frýdek. Penaltu proměnil holešovický hrdina Ondřej Šípek. Ten pak zachránil vítězství, když z brankové čáry vyhlavičkoval Osvaldovu střelu přes zeď. Dobrovice z půlhodinového náporu ještě vytěžila Kühnelovu ránu těsně vedle poté, co po spolupráci s Tvarohou vylákal gólmana z brány Osvald. V 89. minutě odmítl vyrovnání brankář Koblenc, když vyrazil u tyče Routkovu hlavičku zblízka.

„Svým hráčům nemám co vytknout, odehráli velmi dobrý zápas,“ konstatoval dobrovický trenér.

Vltavín – Dobrovice 1:0

Branka: 58. Šípek. Rozhodčí: Pastyřík. ŽK: Osvald, Soběslav (D). Diváci: 143.

Dobrovice: Truksa – Kühnel, Routek, Soběslav, Klain – Petlička (61. Bernát), Žaloudek, Petrlák (61. Tvaroha), Osvald – Volf, Sodoma.

KAREL JEDLIČKA