Pro první porážku v ČFL si mladoboleslavské béčko dojelo do východočeského městečka v podhůří Orlických hor. Jediný boleslavský gól dal stoper Král.

Na začátku prvního poločasu už ve 3. minutě kopali Ústečtí první roh, ale bez efektu. Na protější straně hřiště o tři minuty později se marně pokoušel o koncovku boleslavský Král. V příštích minutách byli mírně aktivnější boleslavští fotbalisté, ale bez gólového efektu. Naopak Ústečtí svoji první vážnou šance proměnili.

V 18. minutě trestný kop téměř od půlící čáry sice brankář Mikulec vyběhnutím z branky bezmála na hranici šestnáctky odboxoval, ale jen k ústeckému Langerovi, jehož nezdařený střelecký pokus Jakub Chleboun usměrnil do opuštěné branky – 1:0.

Ve 22. minutě si ústecký brankář poradil s Ewertonovou střelou. Ve 33. minutě Boleslavští promarnili rohový kop. Mírná boleslavská herní převaha k vyrovnání nevedla a tak k poločasovému oddychu odešli aktéři za těsného vedení týmu Ústí nad Orlicí.

Do druhého poločasu vstoupil lépe boleslavští fotbalisté, neboť pět minut po změně stran srovnali skóre.

V 50. minutě se po rohovém kopu ráznou hlavičkou prosadil boleslavský stoper Jan Král – 1:1.

FORTUNA:LIGA: Mladá Boleslav - České Budějovice
Komličenko zařídil obrat čtyřmi góly

Za nerozhodného stavu se oba týmy snažily strhnout vedení na svoji stranu. Skoro pět set přítomných diváků sledovalo oboustranně ofenzivní a důrazný fotbal.

V 68. minutě po ústeckém trestném kopu rozehraném podle levé postranní lajny a následném centru před boleslavskou branku se opět trefil Jakub Chleboun – 2:1.

Podruhé už Boleslavští soupeřův náskok nestáhli, i když ve zbývajících dvaceti minutách snahu měli. Žádný útok však do úspěšné koncovky nedotáhli, a tak se museli smířit s první prohrou v aktuálním mistrovském ročníku ČFL.

Hořká pachuť z porážky však byla po zápase nejen v boleslavských hráčích, ale také v jejich příznivcích. „Opět jsem se přesvědčil o tom, jak je český fotbal prohnilý. Uznávám trenéra Pechance, že to odkoučoval pouze se žlutou, já už bych byl dávno venku,“ hlásil po zápase šéf boleslavského kotle Jaroslav Kostič.

A v kritice výkonu rozhodčího pokračoval: „Tohle je hodně velká ostuda a zároveň kudla do zad, jak fanouškům kteří sem jedou za svým klubem, tak i hráčům, kteří celý týden trénují a pak jim je ten fotbal znechucen. Ti kluci po zápase, těm normálně po zápase bylo líto, že dnes neměli místo zápasu raději kondiční trénink.“

Po juniorské lize (kde v podstatě o nic nešlo), si tak hráči boleslavské rezervy musí zvykat i na „jiné vlivy“ v české kopané…

Ústí nad Orlicí – FK Mladá Boleslav B 2:1

Branky: 18. a 68. Jakub Chleboun – 50. Král. Rozhodčí: Benedikt. ŽK: 0 – Tataev, Wágner, Provazník, Ewerton, Pechanec (trenér). Diváci: 490.

Ústí nad Orlicí: Jeřábek – Skalický, Jakub Chleboun, Patrik Chleboun, Langer – Nágl (89. Abrahams), Špatenka, Falta (64. Pazdera), Souček, Habrman (87. Kopecký) – Mayer (70. Grepl).

Boleslav B: Mikulec – Hašek, Král, Tataev (46. Yerkhov), Komma – Hampl, Komárek, Dib (74. Moravčík), Ewerton – Provazník (81. Majer), Wágner.