Na jednu sezonu si odskočil, teď hlásí návrat. Extraligový dres Technology Florbal Mladá Boleslav bude po ročním působení ve švýcarském UHC Thun znovu oblékat Jan Řehoř. Šestadvacetiletý univerzál naváže tříletým kontraktem na své působení v sezonách 2017/18 a 18/19.

„Ačkoliv jsem hrozně moc rád za to, že jsem v Thunu mohl strávit sezonu, tak se přece jen po roce těším na větší porci vyhraných zápasů,“ vzkázal Jan Řehoř.

Narážel tak především na fakt, že na rozdíl od Mladé Boleslavi hrál Thun ve své soutěži o holou záchranu. Tu i s přispěním šesti gólů a šestnácti asistencí v podání druhého nejproduktivnější hráče mužstva nakonec dotáhl do zdárného konce.

Teď už Řehoř vyhlíží návrat domů. „Měl bych se vrátit koncem dubna, pokud se situace okolo koronaviru nějak nezhorší,“ řekl.

Pro mladoboleslavský klub nejspíš půjde o jednu z mála změn v kádru. Navíc dopředu plánovaných, jak potvrdil i generální manažer technologů Tomáš Pacák: „Už když od nás odcházel, byli jsme domluvení, že jeho působení ve Švýcarsku bude trvat jednu sezonu a poté se vrátí. V uplynulé sezoně jsme i proto pracovali s poměrně úzkým kádrem,“ komentoval obnovení fungující spolupráce.

Jiná bude snad jen v osobě trenéra. Petra Novotného totiž Jan Řehoř zažil ještě coby spoluhráče.

„Jsem samozřejmě zvědavý, jaký je jako trenér, jelikož jako spoluhráč to byl vždycky ten, který se staral o zábavu v šatně. Myslím ale, že s udržením respektu nemá problém, stejně jako ho neměl v roli kapitána. Kluci jsou určitě rádi, že je trénuje právě Petr, a já se na to také moc těším,“ dodal.