„Přišlo mi to trochu nervózní, zároveň Chodov byl velmi dobře připravený. Defacto hráli to, co jsme očekávali, přesto jsme se těžko dostávali do brankových příležitostí. To zapříčinilo, že zápas byl vyrovnaný až do konce,“ řekl k průběhu utkání domácí brankář Lukáš Bauer.

První třetina ještě žádné velké drama nenabídla. Emocí ve hře tolik nebylo a padly jen dva góly. Oba z podobných situací, jak hostující Marek Vávra, tak i domácí Jan Natov si dokázali najít volné místečko před brankou soupeře a skórovali střelami zblízka.

Postupně se ale na palubovce přiostřovalo. Hodně hořká chvíle pro domácí nastala v závěru druhé třetiny. Po vyloučeních Tokoše a Krzyžanka šli do tří a kapitulovali. Chodov dvojnásobnou početní výhodu využil, ačkoli domácí se při gólové situaci mohli právem zlobit.

Branka byla zapsána jako vlastenec obránce Filipa Zakonova, nicméně opakované záběry prokázaly, že za záda Bauera dorazil poskakující míček Ondřej Mikeš – pravou nohou u toho ale stál v brankovišti, takže branka padla v rozporu s pravidly.

„Spustil jsem to já hloupým faulem, byla to taková vlna, která nás stála ten druhý gól. Musíme se soustředit na svoji hru, ne na rozhodčí nebo hru Chodova,“ sypal si o přestávce v rozhovoru pro Českou televizi popel na hlavu kapitán Bolky Natov.

A kvůli trestům ve druhé třetině se zlobil i domácí trenér Petr Novotný: „Byly to momenty, které nám zápas mohly prohrát. Musíme si to znova říct, hráči si to musí uvědomit. Už se to nesmí opakovat.“

Minuta uběhla ze třetí třetiny a Boleslavští dostali v pokračujícím oslabení nečekanou příležitost. Dlouhý výhoz Bauera mířil na Zakonova, který zabíhal za obranu, a letící míček zastavil vysokou holí Sýkora. Následovalo trestné střílení, které bezpečně proměnil Jiří Curney.

Jenže Chodov si opět vzal vedení zpět. Krzyžanek jako poslední hráč na půlce zlomil při rozehrávce hůl a Tom Ondrušek se dostal do úniku, který zakončil úspěšným obloučkem přes lehajícího si brankáře Bauera.

Domácí stáhli hru na dvě pětky a záměr trenéra Novotného vyšel skvěle, jeho tým i potřetí dotáhl skóre. Odpustek si koupil Petr Krzyžanek, který po Natovově rychle rozehrané standardce za velkým brankovištěm propálil zeď i gólmana Rebra.

„Jestli jsme někdy měli pomýšlet na vítězství, tak to bylo za stavu 3:2. Měli jsme obranu pod kontrolou, zbývalo docela málo času, ale dostali jsme ten hloupý gól ze standardky. To si nemůžeme dovolit, byla to relativně jednoduchá situace, musíme to zvládnout,“ litoval neubráněného volného úderu hostující Tom Ondrušek.

Stav 3:3 už na tabuli vydržel až do konce třetí třetiny, a tak přišlo na řadu prodluožení. Domácí hráli v jeho závěru přesilovku, protože Chodovští špatně střídali a v jednu chvíli byli na place ve čtyřech. I v oslabení ale dostali svoji šanci. Natov dle rozhodnutí sudí hrál na zemi a trestné střílení si zkusil i Chodov. Ondrušek ale na rozdíl od Curneyho neproměnil.

Dramatickou bitvu tak rozhodly až nájezdy, a to až pátá série. Oba týmy se v prvních čtyřech pokusech radovaly ze dvou úspěchů. Potom za domácí tým proměnil Jakub Bína a chodovský Michal Podhráský na Bauera nevyzrál.

„Mám trochu pocit, že kdybychom ty dva body brali my, bylo by to spravedlivější, šancí jsme měli opravdu hodně. Je to ale možná jen dojem teď po zápase, bod z Boleslavi se cení vždycky,“ zhodnotil bitvu kouč Pražanů David Podhráský.

Boleslav tak získala bod navíc, stejně jako v minulé sezoně porazila na vlastním hřišti Chodov 4:3 po nájezdech. Další zápas ji čeká v sobotu, kdy doma přivítá Pardubice.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav – FAT PIPE Florbal Chodov 4:3 po nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Natov (Krzyžanek), 42. Curney z trestného střílení, 53. Krzyžanek (Natov), rozhodující nájezd Bína - 9. M. Vávra (Sýkora), 40. Zakonov vlastní, 50. Ondrušek. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Bez diváků.

Benátský badmintonista Cristian Savin.
Elitní badminton počtvrté. Benátky Masters se konat bude