Florbalisté Mladé Boleslavi před sebou mají jeden z vrcholů sezony. O víkendu je ve Finsku čeká finálový turnaj Poháru mistrů. V sobotním semifinále nastoupí proti švédským mistrům IBF Falun. „Lepší tým teď na světě asi není,“ uvědomuje si trenér Petr Novotný.

Přesto Boleslavané zbraně předem rozhodně podle svého lodivoda neskládají: „Víme, jak Falun hraje a v čem je silný. Popravdě si ale myslím, že spíš rozhodne náš výkon, protože s dobrým výkonem Falunu se tak nějak dá počítat. My se musíme zaměřit především na to, abychom zvládli naši roli v zápase.“ „Potřebujeme být pro soupeře nebezpeční. Soupeř musí cítit, že umíme v každé příležitosti ohrozit branku. Zároveň musíme mít velké sebevědomí v kontrole hry, co nejvíc času strávit s míčkem a určitě tím nemyslím zdržování hry, ale efektivní pojetí. A samozřejmě musíme podat obětavý výkon v obraně,“ přibližuje Novotný.

Kelly Klíma přichází do Mladé Boleslavi
Kelly Klíma: Od rána v kabině vidím, že kluci prostě chtějí vyhrávat

Boleslavským klíčem k úspěchu pak bude určitě také výkon opory v brance, gólmana Lukáše Bauera, kterého už před turnajem zařadili pořadatelé mezi hvězdy, hodné ke sledování. „Myslím si, že Lukáš se na tyto velké zápasy umí speciálně namotivovat a teď je hodně na nás, jak mu budeme schopní pomáhat v obraně, aby měl šanci vyniknout a nevystavili jsme ho situacím, kterou jsou neřešitelné,“ říká na adresu svého muže v brankovišti kouč Boleslavi.

Ten bude mít k dispozici i Martina Tokoše, který vynechal poslední zápas uplynulého roku. Pro Novotného to bude Finsku premiéra na lavičce v obdobě fotbalové Champions League. „Než bych řešil, že to pro mě bude poprvé, mě to nutí víc přemýšlet o zápasech, které nás čekají. Chci, aby příprava byla co nejlepší a celý náš realizační tým co nejvíce pomohl hráčům. To je moje motivace,“ hlásí boleslavský kouč.

Boleslav nastoupí v sobotním semifinále proti zmiňovanému švédskému Falunu. Druhou semifinálovou dvojici tvoří domácí Classic a švýcarský mistr Grasshopper Club Curych. Zápasy o třetí místo a finále se pak hrají hned v neděli. Všechny zápasy Poháru mistrů bude vysílat Mezinárodní florbalová federace s anglickým komentářem na své platformě. Předplatné celého turnaje stojí 14,99 eur, sledování jednotlivého utkání stojí 4,99 eur.

Dvacetiletý reprezentant David Pech je nejčerstvější posilou fotbalové Slavie.
Boleslavský talent oblékne sešívaný dres. David Pech přestoupil do Slavie