Byt Rajská Zahrada v pražském činžovním domě má skvělou polohu. Mimo jiné je z něj výhled na pořádný kus Prahy. Vnitřní prostory se zase vyznačují vysokými stropy a krásným světlem.

 „Velkým překvapením pro nás bylo odhalení klenby v chodbě a budoucí koupelně, které jsme pracovně říkali domácí lázně. Tu jsme nechali odhalenou až na cihlu, kdežto v ostatních pokojích jsme na stropech vrátili dobovou štukovou výzdobu,“ sdělily architektky z Ateliéru Bárka – Karolína Röschl a Barbora Vu.

Zahradní pohled je uklidňující a poskytuje dostatek prostoru pro relax
Fascinující rekonstrukce: Funkcionalistická kráska už není zakletou vílou

Podlahy z dubových parket v tmavém oleji zase kontrastují světlé okolí. „Nautická modrá na vybraných truhlářských výrobcích připomíná klientům jejich koníček na moři,“ doplnily dámy z Bárky.

Rekonstrukce bytu započala při předání bytu klientovi developerem v takzvané podobě white walls.

„Částečně jsme hotové příčky a podhledy po dohodě s majitelem ubourali a očistili na holé konstrukce. Z tohoto kroku nám vzešla odhalená cihlová klenba. Část stěny v koupelně jsme nahradili prosklenou příčkou, která úzkou chodbu opticky zvětšuje. Podlaha byla zvolena jako třívrstvá dřevěná v dekoru tmavého dubu s finišem v oleji,“ doplnily.