V pražském Šeberově v ulici K Hrnčířům zemřela v noci z pátku na sobotu mladá žena a tříleté děvčátko. Kriminalisté vyloučili cizí zavinění. Podle sdělení policejního mluvčího Jana Rybanského, došlo zřejmě k otravě oxidem uhelnatým.

Policisté pronásledovali motorkáře. Ujížděl jim se zákazem řízení a pod vlivem drog.
VIDEO: Policie dopadla motorkáře, pak i dva zloděje. Chtěli ukrást jeho stroj

Přivolaní záchranáři se snažili ženu i dívenku oživit, ale marně. „Na místě probíhala 45 minut resuscitace, bohužel obě zemřely,” uvedla pražská záchranná služba na twitteru. Šestadvacetiletého muže, který se také oxidu uhelnatého nadýchal, ale byl při vědomí, převezli záchranáři při vědomí do vinohradské nemocnice.

Na místě zasahovala jednotka chemiků, která měřila koncentrace oxidu uhelnatého (CO). Přivolán byl také evakuační autobus. „Kriminalisté spolu s lékařem na místě vyloučili cizí zavinění na smrti osob. Jako pravděpodobná příčina úmrtí se jeví nešťastná náhoda, a to otrava plynem z karmy," sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Městský soud v Praze začal 22. května 2020 projednávat případ Jiřího Kopřivy (na snímku), který podle obžaloby v roce 2018 vylepoval po Praze letáky oslavující smrt tří českých vojáků v Afghánistánu.
Muž letáky velebil smrt českých vojáků. Dostal podmínku na půl roku

Vzhledem k citlivosti případu, na který upozornil web novinky.cz a s ohledem na pozůstalé nebude policie zveřejňovat další informace, dodal Rybanský.