"V současné době pátráme spolu s kolegy z Německa po pohřešované osmileté dívce, a to v okolí Čerchova na Domažlicku. Do akce jsou momentálně nasazené všechny dostupné síly a prostředky, včetně letecké podpory, a hledáme s maximálním nasazením," informovala v neděli před devátou hodinou večerní policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Jde o osmiletou Julii S., která měří 120 až 130 centimetrů. Dívka měla mít na sobě oblečenou bundu modré barvy, rifle a na nohou červené boty.

"Na místě u Capartic zasahuje právě šest našich jednotek," sdělil večer velící důstojník krajských hasičů Pavel Musil. 

Policie dále k případu uvedla, že se na ni obrací mnoho dobrovolníků, kteří by chtěli při pátrání pomoci. "Moc děkujeme za zájem i iniciativu, nicméně v současné době máme v terénu dostatečný počet sil i prostředků," doplnila mluvčí PČR Pavla Burešová. Podle policie zmizení dívenky nesouvisí s trestným činem. 

Krátce před nedělní půlnocí Burešová konstatovala, že pátrací akce zatím nebyla úspěšná. V terénu jsou mimo jiné i kynologové, zásahová jednotka a vrtulník s termovizí. "Prohledali jsme trasu, na které se měla rodina s dívkou pohybovat. V současnosti se stanoví další perimetr pro pátrací akci," uzavřela.

Noční pátrací akce nebyla úspěšná, dívku se zatím nepodařilo najít. Záchranné složky tak pokračují v hledání i v pondělí ráno.

Ilustrační foto.
Opilý muž v Postřekově hasil požár a nadýchal se zplodin, skončil v nemocnici