Zatímco na jaře jsme z karanténních bytů toužebně vyhlíželi vynález vakcíny proti neznámé nemoci, teď coby specialisté na tuto nákazu, očkování odmítáme. Sami přece víme, co je pro nás nejlepší. Zlaté české hlavičky. Češi si klidně naočkují z jedné ampule o člověka více, nebo si prostě počkají, jak vakcína zdeformuje ty naivní důvěřivce v zahraničí. Jaký boj o očkování by asi nastal, kdybychom soupeřili se zákeřnějším smrtelným virem? Hádejte…

Přemýšlím, jak se z téhle kaše chceme dostat, když více než polovina národa bude čekat na boží spásu. Představuji si, jak se i v následujícím roce všichni statečně zadlužíme, medici se naučí operovat online, všichni divadelníci přesedlají do Amazonu a trvalou si dámy udělají doma v koupelně. Hlavně si nedat do těla píchnout kdejakou chemii narychlo namíchanou v laborce.

Zasněžený Josefův Důl
Zasněžené fotografie nám poslal Josef Melichar

Zdá se, že argument, který by nakonec mohl zabrat, nebude ani tak „vagína“, pardon, „vakcína“ doktora Pafka, ale kampaň nejmenované letecké společnosti: „Naočkuj se a leť!“ Letní dovolenou si totiž žádný Čech zaručeně ukrást nenechá, i kdyby si měl pod kůži stříknout technický líh.

Autor: Lenka Skalická