Podělte se s námi o podzimní recepty - Pečená drůbež
Podzim je tu a vy se nemůžete dočkat až si dáte tu úžasnou dobrotu, která k podzimu prostě patří. Jaká pochoutka je to pro vás? Teplá polévka, která zahřeje? Pečivo z podzimních plodů? Nebo snad nějaký teplý nápoj přímo lákající k zachumlání se pod dekou s knížkou nebo u televize? Podělte s ostatními čtenáři o vaše oblíbené recepty.
Bílé a červené zelí vyklopíme ze sklenice do pekáče, na to položíme mladší kachnu (v tomto případě nahrazenou kukuřičným kuřetem), nasolenou a nakořeněnou. Pečeme cely den na cca 130 stupňů Celsia, otáčíme po 2 hodinách. Když máme hlad, naposledy otočíme a troubu dáme na 20 minut na gril a maximum, aby kachna mela kůrčičku.
Prohřeje a provoní byt, jde skvěle s pivíčkem nebo červeným vínem, kdo se potřebuje dojíst, přidá knedlík dle chuti.
Jana Mulačová
Své recepty s fotografiemi zasílejte přes formulář v rubrice Čtenář-reportér nebo na e-mail skcstrednicechy@vlmedia.cz.