Připojte se 11. listopadu k oslavě Dne válečných veteránů. S ohledem na situaci v zemi nebudou možná tradiční veřejná pietní shromáždění, proto se nabízí vzdát hold padlým a vzpomenout na veterány všech válek přehráním písně/videoklipu s názvem Je čas, složené speciálně pro tuto příležitost. 

Premiéra skladby Je čas byla s ohledem na celosvětovou tradici Dne válečných veteránů (Remembrance Day) stanovena na 11. 11. v 11:00 hodin, pustit ji můžete na tomto odkazu v uvedený čas .

Cílem je, aby skladba zaznívala po celý listopad z co nejvíce zdrojů a do budoucna se z ní stala pomyslná hymna spojená s připomínkou veteránů.

Autorem je Tomáš Kympl, autor klasické, filmové a populární hudby, dvojnásobný vítěz prestižní britské mezinárodní skladatelské soutěže The UK Songwriting Contest. Skladbu Je čas složil, otextoval, nahrál a nazpíval. Je o síle přátelství, vlastenectví a odvaze.

Výtvory studentů gastronomických oborů
Distanční praktická výuka v plném proudu aneb Covid karanténa 2. vlna

Inspirací jejího vzniku je silný příběh legionářů československé armády ve světové válce. Tomáš Kympl usiloval o hudební připomenutí společenského významu armády a jejího zásadního vlivu při obraně a vzniku našeho státu. Oslovil pak Spolek Vlčí máky, který pomáhá novodobým válečným veteránům vyrovnat se s následky zranění na těle i na duši. Skladbu proto uvádějí společně. K šíření se připojilo Ministerstvo obrany.

Ke skladbě připravil Tomáš Kympl ve spolupráci s vojenských archivem také obrazový videoklip. Další videoklip uvede Spolek Vlčí máky a připomene v něm i oběti našich spojenců. V další verzi zase Ministerstvo obrany připomene novodobé zahraniční mise. A doufáme, že se přidají další tvůrci videí s jejich pohledem na válečné veterány.

Přidat se s vlastními verzemi písní či klipů může kdokoliv. Píseň je šířena pod otevřenou licencí. 

Tomáš Kympl, Miroslava Pašková, předsedkyně Spolku Vlčí máky