Slova se ujal předseda Tomáš Nohynek, který schůzi zahájil uvítáním všech přítomných. Hned poté byla uctěna památka zesnulých členů a dále se pokračovalo podle schváleného programu. Své zprávy přednesli další funkcionáři.

Po krátké přestávce na občerstvení následovaly výhled k letošnímu roku a příprava pravidel pro hospodaření na rok 2024. Oproti loňskému roku vše zůstává beze změn.

Co si přítomní odsouhlasili, byl návrh výboru na zvýšení lovné míry u pstruha obecného potočního ze současných 27 na 30 centimetrů od roku 2024. Zvýšení se týká všech revírů místní organizace, tedy Jizery, Mohelky i Zábrdky.

Otužilci klubu TJ Auto Škoda při koupání na Švarďáku.
Obrazem: Hurá do ledové vody! Otužilci si užívali zimní pohodu v lomu Švarďák

Dále bylo na programu ocenění jubilantů, následovalo předáním odznaků Českého rybářského svazu za dlouholeté členství. Všem patřila gratulace a přání spousty zdraví.

Ke slovu se dostali i hosté. Starosta Mnichova Hradiště Jiří Plíhal poděkoval rybářům za jejich činnost. Kolegové z Mladé Boleslavi a Bakova nad Jizerou vyzdvihli aktivní činnost spolku, prezentaci na sociálních sítí a vlastní rybochov.

Žákovské volejbalové družstvo TJ Sokol Mnichovo Hradiště. Zleva dole: Vítek Kysela, Marek Jansta, Martin Benda, Tomáš Skřivan. Zleva nahoře: trenér Jiří Skřivan, Kryštof Škorpil, Vojtěch Veselý, Ondřej Švejdar, Daniel Doležal a Tadeáš Baranovský.
Mladí volejbalisté z Mnichova Hradiště obsadili v Českém poháru sedmé místo

Všichni si uvědomují časovou náročnost. Najít další lidi, kteří by se chtěli aktivně věnovat tomuto koníčku a dát „tomu” ještě o trochu více, je téměř nadlidský úkol. Jako poslední popřál všem hodně zdaru zástupce Mysliveckého spolku Ptýrov Václav Havlík.

Jelikož se diskuse obešla bez dotazů, tak na řadu přišlo usnesení, které bylo jednomyslně schváleno. Na úplný závěr předseda pozval všechny na pískovnu Vesel, kde se v sobotu 6. května uskuteční rybářský závod.

Pozvánka na rybářský závod ve Veselé u Mnichovo Hradiště.Pozvánka na rybářský závod ve Veselé u Mnichovo Hradiště.Zdroj: se svolením Josefa Ďurčeka

Josef Ďurček, místopředseda MO ČRS Mnichovo Hradiště