Mezi vystavenými díly budou olejomalby na deskách s plátnem namalované v plenéru, ale také akvarely namalované jak na papír, tak na desky s vytvořenou 3D strukturou.

Fotograf Martin Ledvina.
Fotograf zachytil výjimečná setkání na divadelních představeních a koncertech

Vystava potrvá do soboty 24. června a nabídne vybrané obrazy z cest po Španělsku, které znázorňují nejkrásnější navštívená místa, i abstraktně pojaté obrazy inspirované přírodou.

Zuzana Zachová o sobě

Jsem boleslavská rodačka. Vystudovala jsem Vysokou školu ekonomickou v Praze. Také jsem studovala v Rakousku a Dánsku. Po škole jsem pracovala ve společnosti Škoda Auto. Po deseti letech zaměstnání jsem se však začala věnovat více sama sobě a navázala jsem na svoje zájmy o kreativitu i psychologii.

Nyní se profesionálně věnuji pouze malbě a terapiím. Jsem certifikovanou lektorkou arteterapie, přírodní terapie a autogenního tréninku, absolventkou německého institutu IEK Berlin. Mou oblíbenou knihou je Metamorfóza (učebnice arteterapie od Classe Hoffmanna) a Tajný život stromů od Petera Wohllebena (rozšířená verze s překrásnými fotografiemi z lesa). Také s nadšením procházím knihy o umění a malířských technikách, ve kterých nacházím nevyčerpatelné množství nových přístupů, technik a možností.

Ve své tvorbě experimentuji a prozkoumávám možnosti a hranice technik. Také techniky kombinuji. Nechávám část procesu vzniku obrazu volně plynout, čímž se více se ponořím do svého nitra a lépe vyjádřím své prožitky a zároveň vznikají náhodně velmi zajímavé prvky, které by při zcela kontrolované tvorbě nevznikly.

Web s obrazy a další informace ZDE.

Městský palác Templ v Mladé Boleslavi