Ve středu 7. 7. nastoupila děvčata Florbalové Akademie do dvou utkání. V tom prvním se dokázala vrátit do téměř ztraceného zápasu a zremizovat ho s konečným výsledkem 3:3. Ve svém druhém vystoupení v daném dni, ale bohužel hráčky Florbalové Akademie nestačily na polský Gdaňsk v poměru 1:5. Ve čtvrtek 8. 7. děvčata kategorie G14 porazila Kunratice 2:1 a postoupila ze skupiny ze třetího místa. V ten samý den hráčky porazily v osmifinále Písek 4:1 a postoupily do čtvrtfinále.

Čtvrtfinále se odehrálo v pátek 9. 7. ráno a boleslavské holky nestačily na Chodov poměrem 1:6, ale to zdaleka neznamenalo konec v turnaji, protože děvčata se kvalifikovala do play-off skupiny B, kde porazila v semifinále nejprve Meťák České Budějovice 6:1 a poté v nervydrásajícím finále děvčata porazila Panthers Praha 3:2 a odvážejí si z Prahy zlaté medaile.

Nyní přinášíme výsledky kategorie G16. Ve středu 7. 7. v kategorii dorostenek G16 čekal na výběr Akademie soupeř z Unhoště, kterého dorostenky deklasovaly poměrem 9:1. V dalším utkání dorostenky padly 2:4 s Tatranem Střešovice. Ve čtvrtek 8. 7. děvčata těsně prohrála se slovenským týmem Nemšová v poměru 1:2 a postoupila ze skupiny ze třetího místa a postoupila do osmifinále. V pátek 9. 7. holky kategorie G16 zaskočily Spartu Praha a porazily ji 3:1 a postoupily do čtvrtfinále. V něm ale podlehly FBŠ Bohemians Praha 1:8 a vypadly ve čtvrtfinále.

Výsledky v nejstarší dívčí kategorii G18

Juniorky Florbalové Akademie v kategorii G18 začaly svou pouť ve středu 7. 7. remízou s polským Gdaňskem 3:3, kdy hráčky zaspaly začátek, ale poté se dokázaly neskutečně vrátit do zápasu a v posledních 3 minutách trefily třikrát brankovou konstrukci, ale výhru se jim vybojovat nepodařilo. Ve svém druhém vystoupení ve středu děvčata porazila Kunratice 3:2. Ve čtvrtek 8. 7. dívky kategorie G18 porazily Skuteč 7:0 a ve druhém utkání porazily Slavii Plzeň 3:0 a postoupily jako jediný tým ze skupiny A bez prohry a z prvního místa. V pátek 9. 7. si juniorky poradily s Klatovy 4:2 osmifinále. Ve čtvrtfinále je čekal obrovský favorit, a to Vítkovice. Holky z Bolky se však nezalekly a po srdnatém výkonu braly vítězství v poměru 2:1. V semifinále vinou zranění a docházejících sil nestačily na Tatran Střešovice v poměru 0:5 a jelikož se v této kategorii nehraje zápas o 3. místo, tak společně s Kunraticemi braly úžasné 3. místo a přebraly si bronzové medaile. Za svoji cestu prohrály pouze jediné ze sedmi utkání a skončily těsně pod vrcholem. Přesto jde o obrovský úspěch.

Ze Středočeského poháru veteránů v tenisu
Tenisoví veteráni z Mladé Boleslavi ovládli domácí kolo souteže

V chlapecké kategorii B12, kde hráči Florbalové Akademie a Předvýběru.CZ startovali společně se to s výsledky mělo takto. Ve středu 7. 7. společný tým Předvýběr.CZ a Florbalové Akademie Mladá Boleslav, který startoval pod hlavičkou Převýběr.CZ Mladá Boleslav porazil kontumačně 5:0 Tatran Střešovice a ve svém druhém středečním utkání kluci prohráli 4:5 s týmem Gorily Plzeň. Ve čtvrtek 8. 7. boleslavský tým porazil Olomouc 6:4 a postoupil ze skupiny z prvního místa. V osmifinále boleslavský tým nestačil na Hattrick Brno 2:3 a kvalifikoval se do play-off skupiny B.

V pátek 9. 7. v play-off skupiny B boleslavský tým nestačil na svého soupeře Panthers Praha nejtěsnějším rozdílem 4:5 a skončil ve čtvrtfinále play-off skupiny B. V kategorii B14 startovaly dva týmy Předvýběru.CZ Mladá Boleslav a Florbalové Akademie, které byly rozlišeny na WHITE A BLACK. WHITE tým narazil ve středu 7. 7. na Hattrick Brno, kterému podlehl 1:6 a v tom samém dni podlehl týmu Black Angels 3:11. Ve čtvrtek 8. 7. narazil boleslavský WHITE tým na Spartu Praha, které podlehl 0:9 a šel dál ze skupiny ze čtvrtého místa. Ve čtvrtek prohrál boleslavský tým v šestnáctfinále ještě 1:2 s Chomutovem, a to značilo konec v turnaji.

BLACK tým si vedl o poznání lépe. Ve středu 7. 7. porazil boleslavský tým Hradec Králové 3:1 a Prague Tigers 12:0. Ve čtvrtek 8. 7. chlapci porazily Slavii Plzeň 3:2 a postoupili ze skupiny z prvního místa do osmifinále. V pátek 9. 7. v osmifinále BLACK tým porazil polský Gdaňsk 14:0 a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utkal s Chodovem, který boleslavský tým porazil 9:4. V semifinále ale chlapcům došly síly a podlehli Lovosicím 2:7, ale i tak na turnaji zanechali skvělý dojem a odváží si bronzové medaile společně se Spartou Praha.

Z Běhu pro zdraví v Benátkách nad Jizerou
Zatím co jiní čekali na uvolnění, benátečtí sokolové nezaháleli

V dorostenecké kategorii B16 se to mělo s výsledky takto. Ve středu 7. 7. si boleslavský tým poradil s Jindřichovým Hradcem 7:1 a poté remizoval 1:1 s Ostravou. Ve čtvrtek 8. 7. boleslavští chlapci podlehli Black Angels 1:3 a šli dál ze třetího místa ve skupině. V šestnáctifinále porazili Slovácko 8:3 a postoupili do pátečního osmifinále.

V pátek 9. 7. narazil náš tým na Galaxy Team BB a ten dostál svému jménu a náš celek porazil 6:0, ale náš výběr se kvalifikoval do play-off skupiny B, kde porazil 4:2 Sokol Brno a postoupil do semifinále play-off skupiny B. Tam se utkal s Havlíčkovým Brodem, který porazil 3:1 a dostal se do finále play-off skupiny B. Finále play-off skupiny B bylo naplánováno na sobotu 10. 7. a boleslavští chlapci v něm nestačili na Black Angels poměrem 0:4. Takže zakončili svou pouť turnajem 2. místem ve skupině B play-off. Suma sumárum = ze 7 kategorií, ve kterých startovali naši hráčky a hráčky společně s Předvýběrem.CZ Mladá Boleslav(4 chlapecké kategorie) 4 medailová umístění. Pro rekapitulaci: 1. místo v kategorii G14 skupiny B 3. místo v kategorii G18 3. místo v kategorii B14 2. místo v kategorii B16 skupiny B.

Petr Ďurana