Koně i jezdci svou zdatnost a šikovnost předvedli na překážkové dráze sestavené jako děj pohádky, ve které bylo potřeba pomoci několika pohádkovým bytostem a zachránit princeznu. Mezi nejrůznějšími překážkami se občas našla i taková, která se koni zpočátku nelíbila, ale díky svému jezdci a odvaze ji nakonec překonal. Úkoly, které na účastníky závodu čekaly, byly například pomáhání víle Rumělce, doručení Doroty Máchalové do pekla, dovezení dušičky vodníkovi, projití zarostlé brány, překonání jednoho veselého Hejkala či vymotání se z tajemného bludiště k lesu Řáholci s popadanými stromů, které bylo potřeba překročit nebo přeskočit. Po této náročné trase už zbývalo zachránit a dovézt do bezpečí nádhernou zakletou a opuštěnou princeznu a tím ji vysvobodit.

Náročné překážkové dráhy se kromě dospělých a mládeže zúčastnily i dětští závodníci a vítěznou trofej si nakonec odvezla Tereza Zítková s koněm Baronem. Druzí dorazili Filip Šimon s Borůvkou a na bronz dosáhli Michaela Legnerová a její koňský parťák Akta.

Z módní přehlídky v cukrárně v Mladé Boleslavi
Potěcha pro pánské i dámské oko. Modelky předvedly oblečení i spodní prádlo

Na stejnou překážkovou trať se později vydala i kravička Nastěnka. Ta dráhu prošla téměř stejně dobře jako její koňští přátelelé a kromě zdolání pohádkové trasy předvedla i další zajímavé triky, které ji naučila její majitelka Lucie Matějková.

Jako doprovodný program byla na akci přehlídka zvířat. Mezi nimi velbloud, kráva, nosál, kozy, prasátka, psi, kočky, pávi a mnoho dalších. Se svými opeřenými svěřenci dorazil také Daniel Dobrkovský, který chová dravé ptactvo, a tak se mohli návštěvníci vyfotografovat či zblízka seznámit se sovičkami, krkavcem, poštolkou a jinými dravci.

Kulturní vložku obstarala kapela Porcelán, vystoupení Jerryho Holka s biči, ukázka lukostřelby Martina Kubečka, kterou si bylo možné i vyzkoušet, ukázka tažného koně Kuby a jeho majitelky Veroniky Králové, kteří společně přiblížili práci v lesích, nastrojování, tah klády či vedení koně dle povelů. Nastrojování i vedení koně Kuby si mohli návštěvníci taktéž vyzkoušet a nejvíce je překvapila tíha chomoutu, který Kuba nosí, a jeho veliká kopyta.

Autor: Iva Martinková

Děkujeme za zaslaný příspěvek a bohatou galerii!