Poněkud nestandardně začaly závody disciplínou kumite. První na řadu šli žáci do 30kg. Do finále se probojovali naši dva závodníci. Michal Ivanchuk a Renat Tokariev. Po taktickém zápase bral zlato Renat a stříbro Michal. Vyšší věkové i váhové kategorie se naši borci nezalekli. Nastoupili i mezi žáky 10-11 let do 35 kg. Tokariev vybojoval bronz a Ivanchuk dokonce stříbrnou medaili. Tokariev ještě přidal jednoznačné prvenství v kata mladších žáků.

Další střídavý start vyzkoušel Tobias Ungureanu a Damian Ona. V kumite ml. žáků nad 35 kg získal bronzovou medaili Tobias. Damian byl za tvrdý kop na hlavu vyloučen. Bronzovou medaili získal až ve vyšší kategorii starších žáků do 50 kg. Damianova radost byla nepopsatelná. Svoji premiéru v kumite st. žákyň do 45 kg zažila Agáta Schovánková. Prohra o bronzovou medaili sice mrzela, ale Agátka nadchla předvedeným výkonem.

V Kolomutech se odehrál závěrečný tenisový turnaj v deblu jako "Memoriál Jaromíra Červinky".
Závěrečný tenisový turnaj v deblu byl věnován Jaromíru Červinkovi

V kumite dorostenců do 60kg se představil Vincent van der Linden. Soustředěným a přesným výkonem se dostal bez problému do finále, kde na něj čekal zkušený závodník z Ostravy. Boleslavský karatista byl ošklivě trefen do nosu. Několik minut byl ošetřován, než se podařilo zastavit krvácení. I přes následnou snahu se mu nepodařilo skoré vyrovnat a bral stříbrnou medaili. Se stejným závodníkem z Ostravy se potkal na tatami ještě několikrát. Tentokrát však stáli na jedné straně, jako kumite tým dorostenců. Díky taktickému boji se dorostenci probojovali až do finále. Tam svedli dechberoucí zápasy a zaslouženě se postavili na stupínek nejvyšší se zlatými medailemi.

V podobném složení ještě přidali bronz v kumite týmů juniorů, když v semifinále těsné podlehli ostřílenému týmu z Neratovic.

Ocenění si zaslouží všechny předvedené výkony. Na závodnících je vidět, že se perou o každý bod a nic nevzdávají. Za měsíc je čeká Krajský přebor, kde chtějí brát maximální počet titulů přeborníku středočeského kraje.

Autor: Ludmila Nentwich