Zastřešené jeviště a devět řad sedadel pro diváky, kiosek a sociální zařízení. To všechno by mělo vyrůst pod Michalovickou putnou během příštích pár týdnů.

„Minulý týden v pondělí bylo předáno staveniště firmě, která má vznik amfiteátru na starosti. Investorem akce je Kultura města a.s., a to z toho důvodu, abychom si mohli odečíst DPH," vysvětlil náměstek primátora Michal Kopal.

Přírodní divadlo pod známou zříceninou přijde na 4 milionu 115 tisíc korun a hradí ho ze svého rozpočtu město, divácká kapacita je kolem 150 lidí.

Sloužit by mělo nejen jako letní scéna, kde by mohlo hrát i zdejší Městské divadlo, stejně jako využívá plenéru na Kosti, ale zázemí by tu mohlo najít i Divadýlko na dlani a další amatérské soubory.

„Jeviště je navrženo jako vyvýšená platforma krytá jednoduchou dřevěnou konstrukcí. Bude tu umístěn i prostor příručního skladu pro potřeby účinkujících s místem pro napojení divadelní technologie a eventuálních mobilních stánků. Hlediště je navrženo z betonových lavic v mírných obloucích tak, aby byla zajištěna optimální viditelnost ze všech míst," vysvětlila mluvčí města Hana Koišová.

A jaký je termín dokončení stavby? „Ve smlouvě je stanoven na 82 dní od podpisu, to znamená, že to vychází na první červencový týden," upřesnil Michal Kopal.