Jak vzpomínáte na dobu, kdy jste nastupoval do první třídy?
Když jsem šel do první třídy, tak to bylo hodně zajímavé. Já už jsem totiž uměl psát, číst a počítat, ještě než jsem vůbec do školy šel. Tam nastal trochu šok. Zalekl jsem se, když paní učitelka přinesla takové to velké písmenko A. Nevěděl jsem, co po mně chtěj, tak jsem se zvedl a odešel jsem domů. Maminka kvůli tomu musela do školy. 

Jak to dopadlo?
Maminka musela ve škole přiznat, že jsem přišel domů s větou, že mě tam nemají bohužel co naučit. Ze začátku se mnou byly trochu problémy. Pak se to ale srovnalo.

Vybavujete si ještě svůj první školní den?
Ano. Dostávali jsme takové ty sladké kornouty. Já jsem se těšil ani ne tak do té školy, jako že dostanu ten sladký kornout.

Zámecké slavnosti v Benátkách nad Jizerou 2017.
OBRAZEM: V Benátkách se konaly tradiční Zámecké slavnosti

Jakou největší lumpárnu jste ve škole provedl?
Já jsem rozbil hodně oken. To se ani nedá spočítat. Jednou jsme dokonce měli jet na školní výlet a paní učitelka ho na poslední chvíli zrušila a my jsme na ni byli hrozně naštvaní. Já a další dva největší raubíři ze třídy jsme se sebrali a na ten školní výlet jsme podle plánu odjeli sami. 

Byl z toho průšvih?
Ano byl. Byli jsme vlastně za školou. Jinak jsem ale byl celkem standartní dítko. 

Vzpomínáte si na nějakou lásku ze základní školy?
Já myslím, že jich byly desítky. Lásek ve škole byla obrovská spousta. Některé nenaplněné. Některé se naplnily později. Často jsem se zamilovával platonicky. Pak už to bylo jen a jen horší.

Exkurze za sysly na Radouči.
OBRAZEM: Na Radouči se konala exkurze za záchranu syslů


MICHAELA MÍČOVÁ