Vedení města se před dvěma týdny pochlubilo zrušením herny Krijcos naproti Sportu na třídě T. G. Masaryka. Rada města ukončila provozovateli nájemní smlouvu ke konci dubna. Tou dobou však už byly v plném proudu práce na nové herně Krijcos. Ta vzniká v Havlíčkově ulici naproti ubytovně v prostorách někdejší masny U Vítků.

Čtěte také: Ledy tají! Město a Škoda opět spolupracují

Tak jak to tedy je? Skutečně se seznam boleslavských heren o jeden řádek zkrátil, nebo ne?

„Město má schválený seznam 32 adres, na kterých je provoz hazardních her povolen. Pokud jedna herna skončí, může se na stejné adrese otevřít nová," vysvětluje náměstek primátora Jiří Bouška.

Díky tomu, že na stejné adrese u Kauflandu už herna fungovala, se sem mohl Krijcos přemístit. V uvolněných prostorách u Sportu však rada města už znovu hernu vzniknout nenechá. Důvod je jednoduchý. Nyní již zavřená herna se nacházela na frekventovaném místě, které během dne křižují stovky lidí včetně žáků základních škol a studentů. O prostory už projevilo zájem několik podnikatelů, z nichž někteří by tu rádi opět otevřeli cukrárnu, která tu fungovala před lety.

Od roku 2012 platí v Mladé Boleslavi vyhláška, která počet heren na území města reguluje. Z původních pěti desítek nyní zbývá 31 provozoven.

Čtěte také: KRÁTCE: Brána nemocnice bude v noci zavřená