V rámci projektu ‚Za každé prodané auto v ČR jeden strom‘ bude v dnes vysázeno 586 nových stromků a křovin. 

Během následujících měsíců k nim pak přibude dalších téměř 58000 sazenic, tedy tolik, kolik Škoda v loňském roce prodala v České republice osobních automobilů.

Výběru vhodných lokalit i samotné výsadby se přitom již šestým rokem aktivně účastní zaměstnanci automobilky a jejich rodinní příslušníci.

V uplynulých pěti letech takto ‚škodováci‘ do české krajiny vrátili již více než 305 tisíc dřevin. „Naše firma má v mladoboleslavském regionu pevné kořeny. Tento víkend je zapustíme opět o kousek hlouběji,“ říká Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky Škoda. „Projekt ‚Za každé prodané auto v ČR jeden strom‘ nám dává šanci ukázat, že Škoda klade velký důraz nejen na podporu zaměstnanosti a vzdělávání, ale také na zodpovědný přístup k přírodě. Zároveň chci poděkovat všem ‚škodovákům‘, kteří se rozhodli jít do tohoto projektu s námi – ať už výběrem vhodných lokalit, nebo pomocí přímo při výsadbě.“

Projekt ‚Za každé prodané auto v ČR jeden zasazený strom‘ je zaměřen především na regiony, kde má automobilka výrobní závody. Jeho cílem je podpořit výsadbu například v místech ohrožených vodní či větrnou erozí a sesuvem půdy a zalesňování nevyužitých ploch.

Tak tomu bude i u prvních letošních ‚Škoda stromků‘, které zamíří do obcí Ctiměřice, Holé vrchy, Čistá a Rokytovec. Celkem 586 sazenic se mimo jiné stane součástí budovaného biokoridoru nebo revitalizovaného obecního sadu. Tradičně klíčovou roli hrají v projektu ‚Za každé prodané auto v ČR jeden zasazený strom‘ zaměstnanci. Každý rok se aktivně zapojují jak do vytipovávání vhodných lokalit, tak i do výsadby samotné.

Projekt ‚Za každé prodané auto v ČR jeden zasazený strom‘ podporuje navíc provoz chráněných dílen Škoda. Jejich pracovníci vkládají do palubní literatury brožurku se samolepkou stromu. Podporu projektu tak mohou vyjádřit i samotní majitelé vozů Škoda. Stačí, když si na svůj nový automobil samolepku projektu umístí.