Boleslav krytý bazén potřebuje. To je snad jediné, na čem se shodnou koaliční i opoziční politici ve městě.Z původního ambiciózního projektu akvaparku, který má do města přilákat turisty, se stal krytý bazén pro obyvatele města. Stát by měl nedaleko restaurace Koliba, tedy v těsném sousedství lesoparku Štěpánka.

To je ale terčem kritiky nejen opozičních zastupitelů. Řada z nich prosazovala nejprve variantu postavit bazén hned vedle koupaliště na Jičínské ulici.

To ale odmítá primátor Nwelati především proto, že se tím zavře cesta k případnému rozšíření stávajícího venkovního koupaliště.

„Neříkám, že se bude koupaliště rozšiřovat v příštích letech, může k tomu dojít třeba za patnáct let, ale musíme s tím počítat," říká Nwelati.

Zastupitel Karel Horčička (ČSSD) přišel s návrhem postavit bazén na prostranství nedaleko bývalého kina Fórum. „Lidé by to sem měli blízko, bydlí jich tu většina," řekl.

Radnice tuhle variantu také odmítá, hlavním argumentem je ale možnost využít pro stavbu bazénu dotace, což lze pouze v případě, že vyroste bazén na Štěpánce. "

„Nejpádnějším důvodem, proč by měl stát bazén nedaleko Štěpánky, je možnost využít pro jeho stavbu dotace, která se vztahuje na tuto lokalitu. Pak náš podíl bude 15 procent," řekl náměstek primátora Jiří Bouška.