Nadšení jsou nejen malí šermíři, ale také jejich trenér Martin Coufal. „Mistrovský titul v kategorii mini žáků získali Adéla Šafránková mezi děvčaty a Ondřej Procházka mezi chlapci. Adéla Šafránková také zvítězila v letošním ročníku Českého poháru, Ondřej Procházka ve stejné soutěži obsadil druhé místo," pochlubil se trenér výkonem svých svěřenců.

V kategorii mladších žáků završil letošní sezónu ziskem mistrovského titulu František Coufal. Suverénně vyhrál i v Českém poháru.

Za jednotlivci však nezaostávají ani družstva. Mistrem ČR se na domácí půdě stalo i družstvo mladších žáků 1. FC Bělá pod Bezdězem ve složení Matyáš Landovský, Ondřej Procházka a František Coufal.

Anna Coufalová zase bodovala na juniorském Mistrovství ČR. Odvezla si bronzovou medaili a třetí místo jí patří i z Českého poháru juniorek. V kategorii kadetek vybojovala na mistrovství stříbro a díky svým umístěním v Evropském kadetském okruhu a na kadetském Mistrovství světa se stala vítězkou Českého poháru, a to již před samotným finálovým turnajem Mistrovství ČR.

„Bělský klub šermu tak potvrdil, že právem patří mezi nejúspěšnější šermířské kluby mládeže v České republice," dodal Martin Coufal s tím, že šermíři si teď užijí prázdniny a v září se opět vrhnou do tréninků.