Příprava rozpočtu na rok 2014 probíhala už od konce září. Díky tomu mělo jeho pondělní schvalování zastupitelstvem spíše formální charakter.

„Rozpočet připravují příslušné odbory městského úřadu a finanční výbor zastupitelstva. Rada a zastupitelé pak jeho skladbu projednávají na pracovních zasedáních. Letos jsme ani při jednání s opozicí nenarazili na žádné takříkajíc problémové otázky," poznamenává místostarosta Václav Grünwald, jenž přípravy rozpočtu koordinoval.

Kromě standardních položek, jakými je údržba nemovitostí v majetku města, rekonstrukce městských bytů nebo dovybavení základní školy počítači, je většina velkých investičních akcí navázaná na stavbu silničního průtahu.

„Ano, lze říci, že příští rok se ponese zejména v duchu investování do stavu komunikací, bezpečnosti a komfortu chodců," shrnuje Grünwald.

Husova a Boleslavská ulice získají nové chodníky a veřejné osvětlení. Také Smetanova ulice, která kvůli okolním podnikům čelí značnému náporu kamionů, získá nový povrch. Nové chodníky vzniknou v Brigádnické ulici a zejména v Chudoplesích, kde dojde ke zvýšení obrubníků. Vybudován bude i protipovodňový systém, na který už letos město získalo dotaci.

„Rozpočet byl odhlasován jako vyrovnaný. Schodek byl dorovnán z rezervního fondu města a po vyplacení finančních prostředků poskytovateli dotací  budou tyto prostředky  do Fondu rezerv a rozvoje města opět  vráceny," uzavírá místostarosta.