Registr motorových vozidel v posledních dnech nekolabuje.

Tedy alespoň ten mladoboleslavský. Podle vedoucího odboru dopravy a silničního hospodářství Josefa Macouna má stále svoje chyby.

„Pracovníci musí být náležitě ostražití. Pořád se objevuje značné množství případů, kdy v kartě vozidla v počítači jsou chybné údaje. Bývá to dokonce v základních identifikačních prvcích jako je VIN kód nebo třeba barva vozidla," řekl vedoucí odboru.

Kontroly a doplňování chybějících nebo špatně zadaných údajů způsobuje, že vyřízení klienta pak trvá déle, než by muselo.

Podle Macouna systém nyní už funguje a nekolabuje. Odstranit chyby v databázích bude ale podle všeho nějakou dobu trvat. Zřejmě se značně podcenila příprava na samotné spuštění nového systému. Jednodenní školení jednoho pracovníka , který pak měl informace předat ostatním, skutečně nestačilo.

Na rozdíl od jiných okresů se v Mladé Boleslavi vyplatilo, že i v době, kdy systém nebyl stabilní  a často nefungoval, pracovníci vyřizovali vše, co v danou chvíli šlo, a neřešili to uzavřením přepážek.

„Navíc máme velké plus v tom, že úřadujeme každý den, takže se velké fronty netvoří. Určitě tomu napomáhá i skutečnost, že vozidla bazarů nebo třeba automobilky jsou registrována zvlášť a neblokují tak agendu jednotlivých klientů," doplnil své informace Josef Macoun.

Odbavení veřejnosti má podle slov vedoucího odboru dopravy přednost před interním administrativním zpracováním.

Jeho slova nakonec potvrdila i naše pondělní dopolední návštěva pracoviště evidence motorových vozidel, kde se žádné fronty netvořily.

„V pátek tady ale fronta byla," uvedl jeden ze zákazníků. „Dnes je to v pohodě, už půjdu na řadu," dodal.