8. února 1996

Major Fryml zvítězil nad Juliem Fučíkem. Obyvatelé ulice mezi křižovatkou U Měšťáků a třídou Václava Klementa souběžné s dráhou železnice svůj spor vítězně nevybojovali. Zastupitelstvo jejich snahy přejmenovat ulici zpět po komunistickém novinářovi nezviklaly. Jedním z argumentů proč nechat ulici pojmenovanou po boleslavském odbojáři rovněž umučeném nacisty, byla také skutečnost, že čtvrtina obyvatel ulice si již zažádala o výměnu osobních dokladů.

Mladá Boleslav nabídla investorům dva pozemky v sousedství čerpací stanice Petra (dnes OMV) v Havlíčkově ulici. Naproti čerpací stanici chtěla investovat do výstavby samoobslužné prodejny včetně místností pro praktické vyučování až 70 učňů společnost Knedlik, naopak za benzínkou hodlala firma Auto Marek vybudovat autosalon značky Peugeot, značkovou prodejnu, servis, stanici technické kontroly a dokonce i garáže restauraci. Realizovány byly oba projekty, byť ne oba se stihly v avizovaném časovém horizontu.

Protierotická vyhláška zastupitelstvem neprošla. Přestože v Mladé Boleslavi nebyly dosud problémy s poskytováním či nabízením erotických a sexuálních služeb na veřejných prostranstvích zaznamenány, starosta Svatopluk Kvaizar předložil návrh obecně závazné vyhlášky, jejímž cílem byla regulace těchto jevů zejména v historických částech města. Ten však neprošel. Z 34 zastupitelů bylo pro jen šestnáct.

9. února 1996

Pětadvacetiletý muž se v kinokavárně v Bělé pod Bezdězem dopustil loupežného přepadení, když rozbitou lahví od piva vyhrožoval provozovateli podříznutím. Pod pohrůžkou z něj dostal tři tisíce korun a donutil jej vydat také obsah kas hracích automatů. Loupežník byl už druhý den dopaden a eskortován do vazební věznice.

12. února 1996

Na mnichovohradišťském zámku se uskutečnilo důležité setkání, jemuž byl přítomen náměstek ministra vnitra, přednosta okresního úřadu nebo starosta Mnichova Hradiště. Jeho tématem bylo stěhování archiválií ze zámku do pražského archivu v Chodovci. K němu mělo dojít kvůli údajně nevyhovujícím podmínkám, v nichž byly archivní materiály v Hradišti uskladněny. Zpráva, která se dostala na stůl ředitele státního oblastního archivu Indry, hovořila o špatných oknech, kolísající teplotě a vlhkosti, shnilých regálech i podlaze a nevyhovující kyselosti prostředí. Všechny tyto argumenty zaměstnanci zámeckého archivu odmítli. Účastníci schůzky se shodli, že jim jde především o zachování materiálů pro příští pokolení, Hradišťští ale rovněž připomněli, že archiválie se stanou pro regionální badatele v moderním pražském zařízení hůře dostupnými. Závěr setkání patřil diskuzi o pořízení kopií některých častěji žádaných dokumentů. Náměstek ministra prohlásil, že jejich pořízení by nemělo znamenat problém.

13. února 1996

Vyrazil boční vchodové dveře do kostela sv. Máří Magdalény v Nových Benátkách a pustil se do díla. Neznámý pachatel odcizil dva svícny, dřevěný křížek a takzvanou Nejsvětější svátost oltářní (posvěcené hostie a kalich) z hlavního oltáře. Podle katolické věrouky se tak dopustil nejtěžšího hříchu znesvěcení kostela, ale i samotného Krista. Benátecký farář Stanislaw Bak čin odsoudil a podivil se tomu, že se pachatel nebál Božího hněvu. Boleslavskému deníku následně prozradil, že má podezření, že čin mohl mít na svědomí satanista. Svícny, kříže a oltářní svátosti totiž podle jeho slov právě satanisté kradou a při černých mších znesvěcují. I navzdory znesvěcení kostela zůstal svatostánek v provozu, ovšem jen v provizorním režimu. Do normálního stavu se vrátil až po obnově Největší svátosti oltářní a po prohlášení primase českého a arcibiskupa pražského Miloslava kardinála Vlka.

Knihovna města Mladá Boleslav po ročním provozu v nových prostorách na třídě Václava Klementa zhodnotila, kam se přesunula z Obchodní akademie, že změna působiště se jí vyplatila. Počet čtenářů se v průběhu roku zvýšil o víc než jedenáct set a počet vypůjčených titulů stoupl o 47 tisíc.