Jiří Kalfus byl ale nejen provozovatelem Kulturního domu Bezno, v jeho režii fungoval i amfiteátr na Valečově, Vostrov U Mnichova Hradiště nebo krnský klub Imperio. Před pár lety místa, kam se chodilo za muzikou a zábavou.

Pak ale přišla rána, obvinění z tunelovávání obecní kasy ve Strenicích, kterým tehdy Jiří Kaulfus starostoval, a s tím spojená negativní publicita nejen v regionu. Strenice byly v roce 2013 mediálně nejznámější vesnicí, potýkající se s obrovskými dluhy díky působení ex-starosty.

Následoval soud a podmínečné odsouzení, Jiří Kaulfus od té doby splácí své dluhy a z veřejného života na nějakou dobu víceméně zmizel.

Jeho jméno se ale nyní objevilo znovu, a to v souvislosti s hudebním retro klubem Fénix. Boleslavský deník byl upozorněn, že Ludvík Kovář z firmy GobeDesign, který měl s Jiřím Kaulfusem spolupracovat na otevření nového podniku, sepsal historii jejich krátké spolupráce, která pro Jiřího Kaulfuse nevyznívá právě příznivě. Opět podvod?

Ludvík Kovář měl pro budoucí Fénix na starosti dispoziční plánek designu klubu, webové stránky, logo, sociální sítě a podobně. Tvrdí, že ve chvíli, kdy si těch pár drobností, co udělal, chtěl nechat zaplatit, nastaly potíže.

„Rozpočet pošlete emailem a za tři dny žádné vyjádření. Tak mu zavoláte, že je to taková částka a jestli by byl tak hodný a do konce příštího týdne jestli by vám mohl těch cca 15 tisíc připravit. Co myslíte, že nastane. V den domluvené platby se z ničeho nic dozvíte, že jste arogantní, nafoukaní, že jste vlastně za těch půl roku nic neudělali, že vše dlouho trvá a podobné věci," uvádí ve svém vyjádření.

Jako Fénix z popela?

Jiří Kaulfus ovšem vidí celou věc jinak. „Víte, já už to mám za uzavřenou kapitolu. Peníze jsme panu Kovářovi poslali, tedy ovšem jen za tu část práce, kterou skutečně odvedl. Na to jsou i doklady, které jsme ostatně zveřejnili na stránkách klubu," řekl včera Boleslavskému deníku.

Retro klub Fénix začal fungovat 19. února, ovšem Jiří Kaulfus není jeho majitelem. „Já jsem tu zaměstnán pouze jako provozní nebo produkční, chcete-li. Investorem je firma LatrapS pana Ladislava Špíny, která je naprosto bezúhonná, což se o panu Kovářovi říci nedá," dodává Jiří Kaulfus.

Navíc podle něj kvůli průtahům a neustálým odkladům ze strany Ludvíka Kováře nebylo možné klub otevřít v plánovaném termínu, tedy už na podzim. Rekonstrukce totiž začala už v létě.

Design klubu tedy nakonec vymysleli sami majitelé spolu s kamarády. „On neustále rušil schůzky a vymlouval se, nedalo se na něj spolehnout. A ta skica, kterou nám nakonec ukázal, ta je k smíchu. Něco podobného by zvládlo dítě ze základní školy za půl hodiny, a on si za to řekl pětadvacet tisíc. Skica k dispozici na našich stránkách, takže se každý může přesvědčit," hájí se Jiří Kaulfus.

Zde je k dispozici i fotografie, dokumentující platební převod peněz za logo. „Logo nám skutečně vyrobil, my ho používáme a rádi jsme za něj zaplatili. Ovšem o spolehlivosti pana Kováře mluví dost i to, že dodnes nebyl schopen poslat fakturu, abychom mu zaplatili DPH," potvrzuje Kaulfusova slova Jan Špína.

„Chybu může udělat každý a já jsem nikam neutekl a chci to vše narovnat, proto to dělám. Vím, že jsem měl velký průšvih, nic netajím, nejsem sice svatoušek, ale postavil jsem se tomu čelem. Byl jsem potrestán, splácím dluhy, které mám. Proto jsem vymyslel projekt klubu, sehnal jsem investora, který vše zaplatil, abych měl příjem na to, splácet dluhy a dostat se zpátky do normálního života," uzavírá Jiří Kaulfus.