Hrdinkou tohoto vánočního příběhu je Eliška Ulmanová. Právě její balonek totiž doletěl do zázemí firmy SAS Automotive v Plazích, jejíž zaměstnanci po přečtení dopisu neváhali a na globus se malé Elišce složili. V pondělí 19. prosince jej pak za celou firmu malé Elišce přivezla až do školy paní Markéta Příhonská.

Eliška měla z tohoto dárku velkou radost. A radost udělal tento vpravdě vánoční skutek i Eliščiným rodičům. Ti proto zaměstnancům firmy sídlící v Plazích přes školu i Boleslavský deník posílají poděkování: „Milí Ježíškové, jako rodiče Elišky bychom vám chtěli moc poděkovat. To, co jste pro ni udělali, je opravdu milé gesto, v dnešní době až neuvěřitelné. Vykouzlili jste jí ty nejkrásnější Vánoce. Když balonek vypouštěla, moc nevěřila, že k Ježíškovi doletí. Ale když si dárek nesla domů, byla tou nejšťastnější holčičkou na světě."

Vzpomínáte na podobný příběh Elišky Vanišové, jejíž balonek s přáním před dvěma lety doletěl z Mnichova Hradiště až do Polska? Zdá se, že Elišky to mají u Ježíška zkrátka dobře zařízené.