Město Mladá Boleslav vyhlásilo materiální sbírku na pomoc občanům Mladé Boleslavi, kteří byli postiženi povodní.

Sbírka se uskuteční v prostorách 2. ZŠ na Komenského náměstí 91 od úterý 11. června do čtvrtka 13. června, a to po všechny tři dny od 9 do 19 hodin.

Město prosí dárce, aby nosili dezinfekční, mycí a úklidové prostředky (Savo, jar, gumové a hadrové rukavice, hadry na úklid).

Zároveň magistrát nabízí občanům města Mladé Boleslavi (fyzickým osobám), postiženým povodní, čisticí a dezinfekční prostředky (Savo, jar..). Tento materiál si mohou potřební občané vyzvednout od úterý od 9 hodin na podatelně v přízemí budovy magistrátu města na Komenského nám. 61.

Věci ze sbírky budou vydávány v úterý 11. 6. od 9 do 15 hodin, ve středu 12. 6. od 8 do 17 hodin, ve čtvrtek 13. 6. od 8 do 15.30 hodin a v pátek 14. 6. od 8 do 14 hodin.

Občané si mohou vyzvednout maximálně dva kusy od každého čistícího prostředku. Neziskové organizace působící v katastru Mladé Boleslavi mohou dostat maximálně čtyři kusy od každého prostředku. Podmínkou vydání čistících prostředků je fakt, že se jedná o objekt, který byl postižen povodní.