Kritická křižovatka na silnici číslo 38 nenechala dlouho čekat na další nehodu. Zatím poslední policisté vyšetřovali krátce před polednem. Osobní automobil se zde střetl s motorkou, která jela po hlavní silnici směrem od Hrdlořez. Přiletět musel i vrtulník.

„Řidič vozidla Volvo pravděpodobně nerespektoval stopku a narazil do motocyklu Honda," sdělila mluvčí mladoboleslavské policie Lenka Sikorová.

Při nehodě se motocyklista těžce zranil a musel být transportován vrtulníkem do liberecké nemocnice. Vážná zranění utrpěl i řidič osobního automobilu. Ostatní jeho spolujezdci měli lehká poranění.

Dalšího zraněného motocyklistu včera odpoledne transportovali do nemocnice z Branžeže, kde došlo ke střetu motocyklu a osobního auta

Přestože se během července stalo 115 dopravních nehod, při kterých jedna osoba zemřela, lehce se zranilo 44 osob a těžce 13, policejní mluvčí zatím prázdninový provoz hodnotí pozitivně. „Kritický bývá poslední týden v srpnu, kdy se lidé navrací z dovolených, a pak také první týden v září, kdy začíná každodenní shon," vysvětlila Lenka Sikorová.

Upozornila, že i o prázdninách policisté řidiče kontrolují na rizikových úsecích. Podle statistiky je nejčastější příčinou dopravních nehod nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze vozovky a přecenění řidičských schopností.

Jednu z kontrol zaměřili také na šoféry nákladních vozidel. V těchto případech kontrolovali mimo jiné i povolenou váhu nákladu. „Pokud vznikne podezření, prověřujeme i náklad v kamionu," dodala mluvčí s tím, že toto opatření souvisí se situací kolem migrantů.