Právě v těchto dnech se opět policisté v ulicích středních Čech ptají obyvatel na spokojenost s prací této bezpečnostní složky.

Již čtvrtým rokem pokračuje snaha o zlepšování práce Policie ČR v kraji kolem hlavního města.
„Vydatným pomocníkem pro zjištění potřeb a požadavků občanů na práci policie je průzkum veřejného mínění," říká David Schön, policejní mluvčí z Mladé Boleslavi. Podle jeho informací průzkum začal 19. dubna a potrvá do poloviny května.

„Stejně jako v předešlých letech vás mohou zastavit policisté a požádat vás o anonymní vyplnění dotazníku, který se skládá ze třinácti otázek, které se týkají vašeho vnímání bezpečnostní situace a práce policistů," upřesňuje dále policejní mluvčí.

Policisté ve středních Čechách osloví kolem dvou tisíc respondentů.

„Na Mladoboleslavsku se budeme opět ptát téměř dvou stovek lidí různých věkových skupin ve městech i vesnicích celého okresu," prozradil David Schön.

Zvažuje se i možnost vyplňování dotazníku prostřednictvím internetu, což by mělo zvýšit počet dotazovaných.

Na základě zjištěných výsledků a potřeb občanů a jejich pečlivé analýzy určí vedení Krajského ředitelství policie Středočeského kraje priority pro další období a práce policistů se tak více přiblíží očekávání občanů.

Otázek se skutečně nikdo bát nemusí. Jsou velmi jednoduché a jeho vyplnění skutečně zabere méně než pět minut.

Dotazník je také zcela anonymní. Tazatelé pouze musí dodržet minimální počty oslovených mužů a žen ve třech daných věkových kategoriích.

„Pokud vám kvalita práce policistů není lhostejná a chcete se podílet na jejím zlepšení, určitě vyplnění dotazníku neodmítejte," prosí závěrem mluvčí.