Občanské sdružení Paprsek Mladá Boleslav vyhlásilo v těchto dnech ve spolupráci se Škoda Auto Muzeum a ART Studio Mladá Boleslav a za podpory města Mladá Boleslav a ŠKO-ENERGO 39. ročník autorské soutěže písniček pro děti DĚTSKÁ NOTA 2012.

Zadání je stejné jako v předchozích letech: autorská soutěž nových původních písní pro dětský pěvecký sbor a dětské sólisty.
Uzávěrka soutěže je 22. února 2012 (rozhodující je datum razítka na zásilce).

Finálový koncert pak sdružení Paprsek plánuje na listopad 2012. „Téma je vymezeno všemi dostupnými trendy populární hudby. Náměty pro texty by měly vycházet ze zájmů a života dnešních dětí. Uvítali bychom, kdyby byly ovlivněny vším, co souvisí s volným pohybem ve vzduchu – tedy křídla, lítání, vznášení a podobně. Téma však není podmínkou,“ řekl Milan Klipec, zakladatel DĚTSKÉ NOTY.

Věkový rozsah cílové skupiny dětí je v maximální použitelné míře, tedy 6 až 15 let. Soutěže se může zúčastnit každý občan České republiky s výjimkou členů poroty a osob zainteresovaných na realizaci letošní DĚTSKÉ NOTY.

Autoři zašlou notový záznam melodické linky s harmonickými značkami, případně klavírní výtah. Notový záznam musí být podložen textem písně. Demosnímek se zpěvem na CD (zpěv a doprovod) slouží k snadnějšímu pochopení autorova záměru. Součástí zaslaného příspěvku je sedm kopií textu na formátu A4, označených jmény, adresami, telefonními čísly autorů a kontaktní e-mailovou adresou.

Příspěvky je nutné zaslat na adresu Občanského sdružení PAPRSEK (Laurinova 387/12, 293 01 Mladá Boleslav). O výběru deseti finálových písní bude opět rozhodovat odborná porota, jejíž sestava bude po ukončení výběru zveřejněna na webu www.paprsek.org.

Finálové písně budou odměněny autorským honorářem ve výši Kč 2.500 korun. Pětičlenná odborná porota bude vybírat během finálového hlavního koncertu pět nejúspěšnějších písní, které budou odměněny od 15. do 5. tisíc korun.

Všechny finálové písně budou provedeny v sérii koncertů v Mladé Boleslavi v listopadu 2012 a podle možností a zájmu mohou být prezentovány dalšími masmédii. Podrobnější pravidla soutěže DĚTSKÁ NOTA najdete na webových stránkách www.paprsek.org nebo si zájemci mohou vyžádat na emailu milanklipec@seznam.cz.

Jak to bylo loni?

38. ročník autorské soutěže písniček pro děti „DĚTSKÁ NOTA 2011“ vyhrál skladatel Martin Kučera se svojí písní Koťátka. Jeho skladba zaujala nejen porotu, ale také zvítězila u dětí. Na druhém místě skončila písnička Lítání od Markéty Amerighi a třetí pozice patřila Adamovi Koubkovi a jeho Fantazii. V roce 2011 se do soutěže přihlásilo celkem 49 autorů s 56 písničkami.